Šport
45 ogledov

Klasika Valverdeju, uspeh Polanca

Alejandro Valverde Liege EPA
V nedeljo se je odvila klasična dirka Liege-Bastogne-Liege, končala pa se je tudi večdnevna dirka po Hrvaški.

Španec Alejandro Valverde (Movistar) je zmagal na tradicionalni kolesarski dirki Liege-Bastogne-Liege in ponovil uspeh iz let 2006, 2008 in 2015.

Šestintridesetletnik je v zadnjih 300 metrih ugnal Irca Dana Martina (Quick-Step) in s tem četrtič slavil na valonski puščici. Tretji je bil Poljak Michal Kwiatkowski (Sky) s tremi sekundami zaostanka.

Najboljši Slovenec Matej Mohorič (Emirates) je bil v 103. izvedbi ter klasike v skupini kolesarjev, ki so imeli sedem minut in 40 sekund zaostanka za zmagovalcem in je zasedel 93. mesto. Slovenski član Bahrain-Meride Grega Bole je bil 145. (+13:32).

Kolesarke so prvič nastopile na tej klasiki, najboljša pa je bila olimpijka zmagovalka Nizozemka Anna van der Breggen. Sledili sta Britanka Lizzie Deignan (+0:17) in Poljakinja Katarzyna Niewadoma (+0:19).

Tekmovala je tudi ženska ekipa BTC City Ljubljana; na 31. mestu je končala Polona Batagelj (+2:48), 58. je bila Hanna Nilsson (+8:04), 59. Urša Pintar (+8:04), 69. pa Eugenia Bujak (+9:44).

Polanc na drugem mestu

Italijanski kolesar Vincenzo Nibali (Bahrain Merida) je skupni zmagovalec tretje dirke po Hrvaški; v zadnji, šesti etapi od Samobora do Zagreba, je bil četrti. Po zmagi na uvodni etapi je na zadnji drugič na dirki vse znova ugnal Italijan Sacho Modoli (Emirates), drugi je bil njegov klubski kolega Slovenec Jan Polanc. Slednji je bil skupno peti.
 

Pred Nibalijem je bil v etapi še Nizozemec Boy van Poppel (Trek-Segafredo). Zadnja etapa je bila pretežno ravninska, tako da že pred začetkom ni bilo pričakovati sprememb v skupnem seštevku.

Za Nibalijem je bil skupno drugi Španec Jaime Roson (Caja Rural), sledili pa so Čeh Jan Hirt in Avstrijec Felix Grossschartner ter Polanc. Nibali je s tem postal tretji zmagovalec dirke po Hrvaški; pred njim sta slavila Hrvat Matija Kvasina in Poljak Maciej Paterski.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.