Šport
67 ogledov

Klavora: Ni vredno tvegati življenja

rok klavora Youtube
Slovenska delegacija je po terorističnih napadih v Istanbulu odpovedala nastop na tekmi v Mersinu. Zgledu slovenskih telovadcev so sledile tudi številne druge reprezentance, zato se zna zgoditi, da bo tekma odpovedana.

Danes bi moralo v Turčijo odpotovati osem slovenskih telovadcev in telovadk, ki so po posvetu s trenerji in predsednikom gimnastične zveze Ivanom Levakom prišli do zaključka, da je tveganje preveliko. 

''Načeloma je bilo tako, da smo se po telefonih pogovarjali s trenerji in med sabo. Na koncu smo ugotovili, da za eno takšno tekmo ni vredno tvegati življenja. Priložnosti bo še veliko. Oglasil se je tudi predsednik gimnastične zveze Ivan Levak, ki je dejal, da je bolje, da ostanemo doma in počakamo na druge priložnosti,'' je povedal telovadec Rok Klavora in dodal, da bi slovenska delegacija v Turčiji štela več kot deset ljudi.

''V Turčijo bi odpotovali štirje fantje, štiri punce in osebje. Približno enajst, dvanajst ljudi. Danes zjutraj bi morali oditi, vrnili pa bi se v ponedeljek. Tako da bi ostali približno pet, šest dni,'' je pojasnil Klavora in pristavil. ''Smo se odločili, da resnično ni vredno.''

Tekmovalci so se poigravali z idejo, da bi kljub terorističnemu napadu vseeno odpotovali v Turčijo, a Klavora priznava, da je bilo vse skupaj bolj v šali kot zares. ''Med tekmovalci je bilo 50:50. Jaz in Bertoncelj (Sašo, op. a.) sva bila zagotovo proti. Namigovanja so bila zgolj v šali, ker si resnično nihče ne želi, da bi se karkoli zgodilo. Šalili smo se 'pojdimo, saj...' Ni pa bilo konkretnega 'da'.''

''Vse to je treba čim prej odmisliti''

V slovenski reprezentanci terorizem ni ravno pogosta tema pogovora, saj so misli vseskozi osredotočene na tekmovanje. ''Ne, o tem se nismo pogovarjali. Za zadnjo tekmo smo potovali v Anadio na Portugalsko in smo leteli čez Bruselj. Vemo, da je bil letos tudi v Bruslju že terorističen napad. Ni bilo nobenega posebnega pogovora o tem. Vse to je treba čim bolj odmisliti. To je bil povsem izreden dogodek. Zgodilo se je in na to nismo imeli vpliva, tako da smo na koncu ostali doma,'' je povedal Klavora, ki tudi v prihodnosti temu ne bo posvečal velike pozornosti.

''Niti ne. Name osebno to ne bo imelo nobenega vpliva, ker nimam nekega strahu pred letali. Še vedno menim, da to najvarnejše prevozno sredstvo. Vemo, koliko nesreč se zgodi na cesti, potemtakem se tudi z avtom ne bi več vozil. To je potrebno odmisliti in se pripraviti na tekmo. Z mislimi smo tako ali tako vedno pri tekmi in ne potovanju,'' je dodal 27-letnik.

Reprezentance ena za drugo odpovedujejo nastope v Turčiji, zato obstaja velika verjetnost, da tekem ne bo. ''Osebno menim, da se bo tekmovanja udeležilo tako malo držav, da bi ga lahko odpovedali. Če je manj kot šest držav, se tekma razveljavi. Mislim, da se to zna zgoditi. Reprezentance odpovedujejo ena za drugo, ker se bojijo. Ne moremo se sekirati zaradi ene takšne tekme,'' je dejal Klavora.

Slovenski krovni organizaciji se zaradi odpovedi ne bo potrebno zagovarjati pred Mednarodno gimnastično zvezo (FIG). Kot je pojasnil Klavora, gre za izreden dogodek, ki ga ni moč predvideti.

''Zaradi odločitve se ni potrebno zagovarjati, ne vem pa, kako je s plačili, ki smo jih že izvedli. Letalska karte smo izgubili, pri tem ne moremo nič. Kar pa zadeva samo tekmo, pa mislim, da v finančnem smislu ni posledic. Gre za izreden dogodek, ki ga ne moreš predvideti. Nekaj finančne izgube bo, vendar še vedno mislim, da so življenja vredna več,'' je zaključil slovenski telovadec.

Komentarjev 3
  • gogi3 18:30 29.junij 2016.

    Bravo fantje. Podpiram.

  • mirror 13:02 29.junij 2016.

    Adijo turistična sezona....

  • sprehajalec 12:24 29.junij 2016.

    Sedaj se ne bo ponovilo, kakšen mesec dva. Ko se boste spet odpravljali, pa zna biti kaj.