Šport
22 ogledov

Klejbanova se bori z rakom

Alisa Klejbanova EPA
Mlada ruska teniška igralka Alisa Klejbanova je danes sporočila, da zaradi zdravljenja raka nekaj časa ne bo nastopala. Prav na svoj 22. rojstni dan je Klejbanova v zapisu na spletni strani združenja igralk WTA pojasnila, zakaj je bila na teniških igriščih nazadnje maja.

Klejbanova je sporočila, da so zdravniki pri njej odkrili maligne limfome oziroma Hodgkinovo bolezen. "Danes je moj rojstni dan. Vsem bi se rada zahvalila za številne dobre želje. Prav zdaj prestajam težke čase, odkrili so, da imam raka. V Italiji sem na zdravljenju in za zdaj gre dobro. A zavedam se, da bo potrebno še veliko volje in boja, da bom ozdravela. Dobra novica pa je, da se bom lahko potem spet ukvarjala s tenisom. Nekaj časa me ne bo na igriščih, a se kmalu spet vidimo," je zapisala ruska igralka.

Februarja je bila že med najboljšimi 20 na svetu, potem pa zaradi bolezni od maja ni več nastopala, izpustiti je morala tudi odprto prvenstvo Francije in Wimbledon. V svoji karieri je doslej dobila dva turnirja WTA. Hitro okrevanje so Rusinji zaželeli tudi v združenju WTA, spodbudna sporočila pa so ji poslale tudi nekatere teniške igralke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.