Šport
6 ogledov

Klemenčičeva 10. v Dolomitih

Blaža Klemenčič je na svetovnem prvenstvu v Val di Soleju osvojila deseto mesto. Žurnal24 main
Blaža Klemenčič, najboljša slovenska gorska kolesarka, je na svetovnem prvenstvu v krosu potrdila dobro formo. Z 10. mestom je namreč ponovila uspeh iz lasnkega SP na Škotskem.
 
 

Merila sem na višjo uvrstitev, a med prvih deset tudi ni tako slabo.

Blaža Klemenčič

 
Slovenska gorska kolesarka Blaža Klemenčič, ki si je na zadnji tekmi svetovnega pokala sezone v krosu v začetku junija zagotovila olimpijski nastop v Pekingu, je danes na svetovnem prvenstvu v Dolomitih v isti disciplini osvojila deseto mesto. Na SP v Val di Soleju je nastopila tudi Nina Homovec, ki pa je v zadnjem krogu odstopila.  Svetovna prvakinja v krosu je postala Španka Margarita Fullana pred Nemko Sabine Spitz in Rusinjo Irino Kalentjevo. Klemenčičeva je bila še po polovici prvega kroga na visokem tretjem mestu, na koncu pa je z desetim mestom ponovila lansko uvrstitev.

"Od starta mi je šlo res dobro, kot še nikdar, vedno imam slabši start. A energijski gel, ki sem ga imela spravljenega pod robom hlač, sem izgubila. Ko sem šla prvič mimo postaje z okrepčilom, bi morala vzeti novega, pa ga nisem, tako je letelo. Po prvem krogu sem ga dobila poleg plastenke s pijačo, a se je odpel in sem spet ostala brez ... Brez gela sem bila krog in pol, zato me je začelo pobirati. Potem sem jih dobivala in sem spet kolesarila bolje, tam vmes pa ni šlo. Merila sem na višjo uvrstitev, a med prvih deset tudi ni tako slabo," je v cilju za spletno stran mtb.si povedala Klemenčičeva, ki je bila deseta že na lanskem SP na Škotskem.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.