Šport
10 ogledov

Klepačeva med dvojicami ostaja v igri

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač je izpadla v prvem krogu turnirja v kan Žurnal24 main
Andreja Klepač je skupaj z Eleno Likhovcevo napredovala v polfinale dvojic. V dveh nizih sta s 6 : 4 in 6 : 1 premagali dvojico Polona Hercog in Sybille Bammer.

Izenačeni začetek je kljub mrzlemu in vetrovnemu vremenu obetal pravo večerno teniško poslastico. V nadaljevanju prvega niza sta vendarle nekoliko bolje zaigrali Elena Likhovtseva in Andreja Klepač, nasprotnici pa sta storili preveč neizsiljenih napak. Kljub slabši predstavi sta ohranili sproščeno vzdušje in zabavali gledalce ob igrišču. Sybille Bammer se je tako ob zgrešenem zamahu z loparjem preprosto nasmejala in s svojo dobro voljo potegnila za seboj občinstvo.

Polona Hercog in Bammerjeva kljub borbenosti nista več mogli slediti visokemu ritmu, ki sta ga narekovali nasprotnici; Klepačeva in Likhovtseva sta se tako prepričljivo, s končnim izidom 6 : 4 in 6 : 1, uvrstili v polfinale.

Klepačeva je bila ob koncu srečanja vidno zadovoljna z njuno predstavo, Hercogova pa je po njenem drugem dvoboju ta dan izjavila: "Dopoldanski dvoboj name ni vplival, saj med igro zaradi napetosti sploh nisem čutila utrujenosti. Mraza sploh nisem čutila, lahko bi bilo tudi minus pet stopinj."

V polfinale sta tako napredovali Andreja Klepač in Elena Likhovtseva, ki se bosta za preboj v finale pomerili z zmagovalkama srečanja med Stephanie Foretz in Emmanuelle Gagliardi ter Katarino Kachlikovo in Katie O'Brien.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.