Šport
18 ogledov

"Klička bi udaril tudi v j...."

Vladimir Kličko (levo) in David Haye (desno) na slovita kot najboljša prijatelja Žurnal24 main
Še manj kot teden dni nas loči do boksarskega obračuna leta ali pa kar desetletja. V Hamburgu se bosta pomerila David Haye in Vladimir Kličko, ki pred težko pričakovanim obračunom, še naprej skrbita za polnjenje časopisnih stolpcev.

David Haye in Vladimir Kličko niti nekaj dni pred težko pričakovanim obračunom v ringu ne počivata z medsebojnim obtoževanjem in žaljenjem. Podobno zgodbo sicer spremljamo že nekaj časa, tako da lahko brez slabe vesti zapišemo, da se Britanec in Ukrajinec ravno ne vabita na rojstno dnevne zabave. V soboto pa bosta v Hamburgu končno in dokončno za vse večne čase obračunala, kdo ima prav in kdo je v zadnjih mesecih le mlatil prazno slamo.

"Vladimirja bom udaril v brado, vrat, ramena, prsi. Rad bi ga udaril tudi v j...., ko sodnik ne bo gledal," je Haye z izbranimi besedami napovedal svojo zmago in nadaljeval s provokacijami: "Če bi bila živali, bi jaz bil leopard, Vladimir pa osel! V svoji karieri se še nisem boril proti boljšemu borcu od Vladimirja, toda on se bori, kot da je robot. Želim, da me sovraži in da bo jezen na mene."

Kličko vrnil udarec

Po stari navadi se je mlajši od bratov Kličko hitro odzval na provokacije Britanca in dolil nekaj ognja na že tako prevroč ogenj. Kličko pravi, da bo borba trajal vseh 12 rund, a le zato, ker si on tako želi. "Haye ni pokazal spoštovanja do moje družine in prijateljev in zato mu bom privoščil dolgih 12 rund. Tepel ga bom vseh 12 rund, nato pa ga bom na koncu nokautiral. To bo dobro za njegovo prihodnost, ker ga bom naučil, da se ne sme bahati. Ves čas se bom boril čvrsto, ob koncu pa bo moja desna raketa zletela na njegovo brado in Haye bo nokautiran," je sporočil Kličko. Ukrajinec bo v soboto branil kar tri naslove po verzijah IBF, WBO in IBO, medtem ko bo sam napadal Hayeov naslov svetovnega prvaka po verziji WBA.

Lewis stavi na Klička

"Vladimir Kličko je trenutno najboljši boksar. Njegova prednost je predvsem velikosti, dosegu in teži. On je pravi težkaš in veliko težji od Davida. Zagotovo v borbo odhaja kot favorit. Brada, hitrost in morda vzdržljivost. To so stvari, ki bi jih David Haye moral izkoristiti. David ima hitrost in dobre udarce in vsak udarec, ki ga bo zadal Kličku bo za Ukrajinca svojevrstni šok. Kličko ima več prednosti, a če so bo Haye držal svojega plana borbe in se dobro gibal, potem bi se zanj vse skupaj lahko dobro razpletlo," napoveduje legendarni Lennox Lewis, ki pozna recept za brata Kličko, saj je ravno v svoji zadnji profesionalni borbi pred osmimi leti na kolena spravil starejšega brata Vladimirja, Vitalija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.