Šport
17 ogledov

Klička je premagal amaterski golfist

1/11
Žurnal24 main
Ukrajinski boksar Vladimir Kličko je enega od treh porazov v karieri doživel leta 2003 proti Južnoafričanu Corrieju Sandersu, za katerega Britanec David Haye meni, da je amaterski golfist.
NE SPREGLEJTE
V dodani galeriji in videu si oglejte, kako se je Sanders poigral z Vladimirjem Kličkom in ga nokavtiral že v drugi rundi.

Brata Kličko, Vladimir in Vitalij, v zadnjem času ne poznata poraza. Ko stopita v ring, iz njega kot po pravilu stopita kot zmagovalca. Vitalij je tako nazadnje izgubil leta 2003 proti Britancu Lennoxu Lewisu, Vladimir pa leto pozneje proti Američanu Lamonu Brewsterju. Britanec David Haye je prepričan, da bi se to hitro spremenilo, če bi le dobil priložnost za borbo, in tako ne izbira besed pri izzivanju Vladimirja Klička, s katerim bi se srečal veliko raje kot s starejšim Vitalijem. Vladimir je trenutno svetovni prvak v težki kategoriji po kar treh verzijah (IBF, IBO, WBO).

Haye se je tako ob zadnjem izzivanju Vladimirja spomil na njegov drugi poraz v karieri, ki mu ga je leta 2004 v Nemčiji zadal Južnoafričan Corrie Sanders. Britanec meni, da se Ukrajinec lahko sramuje poraza proti Sandersu, ki je v svojih najboljših letih veljal za enega najhitrejših boksarjev. Vladimir nato vse do danes po mnenju strokovnjakov še ni boksal s tako hitrim boksarjem. Haye pa naj bi bil še hitrejši od Sandersa, kar je morda še en razlog več, zaradi katerega ne pride do obračuna med njim in Vladimirjem. "Je duševno šibek borec in se boji tvegati vse od hudega poraza proti amaterskem golfistu," je gostobesedni Haye še enkrat špiknil Vladimirja. Vprašanje se zdaj postavlja samo od sebe: je Vladimirja dovolj v hlačah, da se pomeri z Britancem in mu zapre usta?

42 zmag, 4 porazi
Corrie Sanders ima v svoji statistiki vpisanih 42 zmag in štiri poraze. Enega mu je dobro leto po zmagi nad Vladimirjem zadal Vitalij in tako maščeval bratov poraz. Južnoafričan je zadnjič stal v ringu leta 2008, ko je v domovini izgubil proti Osbornu Machimanu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.