Šport
42 ogledov

Kličko in Furry pred 120 milijarderji?

Kličko in Fury EPA
Svetovni prvak v težki kategoriji Tyson Fury je dejal, da ima težave z motivacijo in da resno razmišlja, da bi se poslovil od aktivnega boksanja.

Fury je konec novembra v dvoboju za naslov boksarskega prvaka v težki kategoriji v Düsseldorfu pred 45.000 gledalci premagal Ukrajinca Vladimirja Klička. Vodstvo zveze IBF mu je pas odvzelo, tako da je zdaj svetovni prvak "le" po verzijah WBA, WBO in IBO. Že takoj po spektakularni zmagi nad Kličkom, ki je bil nepremagan enajst let, so se začeli pogovori o povratnem dvoboju, ki naj bi bil maja ali junija letos.

Med kandidati je pet mest, med njimi tudi Doha in Abu Dhabi, kjer je vlogo domačina ponudil eden od tamkajšnjih šejkov, ki si želi, da bi bil dvoboj na njegovi jahti, brez televizijskega prenosa in samo za 120 povabljencev, ki bi plačali po milijon dolarjev, je za britanski dnevnik Daily Telegraph izjavil Fury, vendar je vprašanje, ali bo do tega dvoboja sploh prišlo.

"Svoje sanje sem dosegel. Obstaja tudi življenje izven boksa in v tem trenutku ne vem, kaj bo naredil. Nisem se še odločil, ali bom Kličku ponudi povratni dvoboj. Možno je, da se bom z vsemi temi pasovi poslovil kot neporažen," je napovedal Fury, ki se je lani ob zmagi nad Kličkom "proslavil" tudi z žaljivimi komentarji do žensk, zdaj pa trdi, da mu je bolj pomembno, da svoje življenje posveti družini.

"Če bi boksal, bi boksal samo zaradi denarja, vendar sem vedno razmišljal o tem, da ne bom nikoli dopustil, da bi se s športom ukvarjal samo zaradi zaslužka," je še dejal 27-letni Fury, ki je v dozdajšnji profesionalni karieri dobil vseh 25 dvobojev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.