Šport
26 ogledov

Kličko in Haye dogovorjena

Vladimir Kličko (levo) in David Haye (desno) na slovita kot najboljša prijatelja Žurnal24 main
Po različnih in po večini nasprotujočih informacijah bomo le dočakali borbo med Vladimirjem Kličkom in Davidom Hayem. Ukrajinec in Britanec se bosta udarila 2. julija v Hamburgu.

Težko pričakovani dvoboj boksarske težke kategorije med branilcem naslova po verzijah IBF, IBO in WBO, Ukrajincem Vladimirjem Kličkom, in prvakom verzije WBA, Britancem Davidom Hayem, bo 2. julija na stadionu Imtech Arena v Hamburgu, so sporočili iz Kličkovega tabora. Kličkova ekipa je dosegla dogovor z nemškim nogometnim prvoligašem Hamburgerjem SV in bo dvoboj, ki naj bi si ga ogledali kar v 150 državah sveta, izpeljala prav na njegovem stadionu, ki sprejme 57.000 ljudi.

"V svojo športno dvorano si bom nalimal poster Vladimirja v naravni velikosti, tako da bo vsakič, ko bom udaril ali imel sparing, v kotičku mojih možganov in bom razmišljal, kako ga poškodovati," je v povsem svojem slogu dejal Britanec, ki je doslej 25-krat zmagal in doživel en poraz, Kličko pa ima 55 zmag in tri poraze. "Nadejam se, da se bo starejši brat Vitalij hotel maščevati, potem ko bom knock-outiral Vladimirja. Vitalij pa bo nato končal na enak način. Starec bo izgubil svoj WBC naslov in bil knock-outiran," pa Haye že razmišlja o prihodnosti in borbi s starejšim bratom Vladimirja, Vitalijem, ki ima v lasti naslov po verziji WBC. "Vesel sem, da bo Haye končno prišel v ring. V preteklosti se je že dvakrat izognil borbi z bratoma Kličko," pa je zelo samozavesten dejal Vladimir.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.