Šport
12 ogledov

Kličko Kličku: "Bil si neverjeten"

Vitalij Kličko pri 39 letih ostaja svetovni prvak. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Sobotni boksarski spektakel v Kölnu je ponudil bore malo tistega, kar boks lahko ponudi. Zaradi poškodbe izzivalca Odlanierja Solisa je Vitalij Kličko roke v znak zmagoslavja vzdignil že po koncu prve runde.
Lahko ste videli, zakaj je David Haye izbral mene in ne brata. Danes je bil neverjeten.
Vladimir Kličko

Dvoboj med Vitalijem Kličkom in izzivalcem Odlanierjem Solisom za naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji po verziji WBC se je po pričakovanjih končal z zmago Ukrajinca. Le nekaj pa je bilo junakov, ki so si pred dvobojem v Kölnu upali napovedati, da se bo končal že po prvi rundi. Kubanec je namreč po izmenjavi udarcev z Vitalijem nerodno stopil, izgubil ravnotežje in padel, po padcu se je sicer še poskusil postaviti na noge, vendar pa dvoboja ni mogel več nadaljevati, sodniku pa ni preostalo drugega, kot da konča dvoboj in Ukrajinca razglasi za zmagovalca.

"Na začetku ni bilo lahko. Solis je bil hiter, a je hitro prejel zelo močan udarec. Zelo mi je žal za tiste, ki so želeli daljšo borbo," je po borbi razlagal Vitalij, ki je v prvem trenutku sicer mislil, da Solis hlini poškodbo in zato tudi jezno pristopil do njega, a ga je nato mlajši brat Vladimir odpeljal na drugo stran ringa, kjer sta nato skupaj slavila hitro zmago. "Sobotna borba ni bila moja zadnja. V zadnji borbi se bom boril proti velikemu nasprotniku in z boljšim rezultatom," pa je Vitalij zavrnil, da razmišlja o odhodu v pokoj.

Bo Haye prekinil vladavino?

Vitalij in Vladimir imata tako še naprej v lasti štiri različne naslove (WBC, IBF, IBO, WBO). Če bo Vladimir sredi poletja premagal Britanca Davida Haya (WBA), pa se bosta lahko pohvalila s kar petimi. "Lahko ste videli, zakaj je David Haye izbral mene in ne brata. Danes je bil neverjeten," je bratu na dušo popihal mlajši Vladimir. Haye je tako očitno še zadnje upanje za nasprotnike bratov Kličko …

Solis bo težko prebolel
Izzivalec po hitrem in bolečem koncu ni bil preveč razpoložen za pogovor. Skupaj z ekipo je obmolknil in hitro odšel iz ringa. "Ob padcu sem si poškodoval koleno. Šlo je za nesrečo, toda na žalost se take stvari dogajajo. Potreboval bom kar nekaj časa, da bom to prebolel, saj nisem navajen izgubljati," je bil močno razočaran Kubanec, ki je doživel šele prvi poraz v karieri (17 zmag).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.