Šport
28 ogledov

Kličko poslal Briggsa v bolnišnico

Vitalij Kličko ni nič kaj spoštljiv do Britanca. (Foto: Reuters)
1/26
Žurnal24 main
Ukrajinec Vitalij Kličko je je obranil naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji po verziji WBC, potem ko je po točkah premagal Američana Shannona Briggsa. In ne le to Američanu je zlomil tudi ličnico.

Tako je naslov Vitalij Kličko obranil že petič. Nekajkrat se je zdelo, da bo dvoboj odločil nokavt, v sedmi rundi je Shannona Briggsa pred takšnim verjetnim razpletom rešil zvonec, ki je označil konec runde. "Presenečen sem, ker je toliko zdržal. Ne morem verjeti, da je ostal na nogah po toliko udarcih," je gentlemansko dejal Kličko, ki je slavil pred 14.500 gledalci, nemški mediji pa so njegovega tekmeca označili kot topovsko hrano. To je bil za Klička šele peti dvoboj v karieri, ki ga ni dobil z nokavtom. Zmagal je 41 od 43 obračunov, od tega 38 z nokavtom.

Ameriški boksar je po dvoboju moral na zdravniški pregled, računalniška tomografija pa je pokazala, da mu je Kličko najverjetneje zlomil ličnico. Za zdaj so 38-letnega ameriškega boksarja še obdržali na opazovanju.

"On je najboljši borec od vseh, s katerimi sem se pomeril v svoji karieri. Izjemno je močan,“ je Kličku na dušo popihal Briggs, čeprav se je pred obračunom na vso moč širokoustil. Poraženec je priznal tudi, da je Klično udarjal močneje kot Lennox Lewis ali George Foreman ter da je bil ta dvoboj kljub porazu njegov najboljši doslej. Za 38-letnega Američana je bil ta poraz šesti v 59 dvobojih.

Vitalij je tako dosegel četrto zmago znanega bratskega boksarskega dvojca Kličko v letu 2010; njegov mlajši brat Vladimir, svetovni prvak po verzijah WBO, IBF in IBO, bo leto končal z dvobojem za obrambo teh treh naslovov proti Britancu Derecku Chisori decembra v Mannheimu.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.