Šport
25 ogledov

Kličko: Poslovim se lahko, kadarkoli želim

Vitalij Kličko EPA
Svetovnega prvaka v težki kategoriji po verziji WBC Ukrajinca Vitalija Klička 18. februarja v Münchnu čaka borba proti Britancu Derecku Chisori. Ukrajinec kljub štiridesetim letom še vedno ne razmišlja o odhodu v pokoj, čeprav pravi, da se lahko poslovi v vsakem trenutku.

Boksarski navdušenci se že nekaj let sprašujejo, kdaj bo Vitalij Kličko rekel adijo. Starejši od slovitih ukrajinskih bratov pač ni več med najmlajšimi in marsikateri njegov vrstnik že nekaj let uživa v zasluženem pokoju. A Vitalij še ne želi zaključiti svoje zelo uspešne kariere. Pri štiridesetih ima pred seboj še kar nekaj načrtov. Kot že rečeno, 18. februarja ga v bavarski prestolnici čaka borba proti Derecku Chisori, ob tem pa se želi poleti srečati tudi z Davidom Hayeom. Povrhu vsega pa je Vitalij Kličko zelo dejaven tudi v Vitpolitiki, kar niti ne čudi glede na njegov velikanski vpliv.

"Boksarji na mojem nivoju običajno boksajo dvakrat na leto. Boksati trikrat na leto je zelo naporno. Moji treningi so videti odlično, tako da moj trener Fritz Sdunek pravi, da bi lahko boksal do 60. leta. Kariera športnika ne traja večno, ne mislim, da bom hitro zaključil z boksom. Kdaj bom zaključil? Lahko samo rečem, da se od boksa poslovim, kadarkoli želim," se je svoje upokojitve dotaknil Ukrajinec, ki je še dodal, da mu politika vzame večino njegovega časa, a da ga treningi pri tem ne ovirajo. S treningom začne že ob sedmi uri zjutraj, dve uri kasneje ga čaka zajtrk, ob deseti uri pa je že v pisarni. Popoldne Vitalija čaka še en trening, zatem pa se znova posveti svoji drugi veliki ljubezni v življenju, politiki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.