Šport
21 ogledov

Kličko: "To bo težka borba"

Vitalij Kličko Tomasz Adamek EPA
V soboto bodo gledalci na novem mestnem stadionu v Vroclawu priča spektaklu, v katerem bo njihov adut Tomasz Adamek poskušal odvzeti šampionski pas v težki kategoriji po verziji WBC izkušenemu Ukrajincu Vitaliju Kličku.

Štiridesetletni Kličko (42 zmag – 2 poraza, 39 KO) se zaveda, da ga čaka vse prej kot lahka naloga. Več kot 42 tisoč navijačev bo poneslo 34-letnega Adameka (44 zmag – 1 poraz, 28 KO). "To bo moja najtežja borba v zadnjih nekaj letih. Za mojim bratom Vladimirjem in mano je Tomasz trenutno najboljši boksar v težki kategoriji," je tekmeca pohvalil Kličko, ki velja za favorita.

Adamek zelo samozavestno pričakuje borbo. Nekateri mu očitajo, da je do statusa prvega izzivalca prišel po nekoliko lažji poti, saj naj proti ostarelim Andreju Goloti, Kevinu McBridu, Michaelu Grantu in Vinnyju Maddaloneju ne bi imel težkega dela. Poljak se s temi govoricami ne obremenjuje, v glavi pa ima samo en cilj – osvojiti naslov svetovnega prvaka v treh kategorijah. Adamek je v karieri šampionski pas namreč že osvojil v lahkotežki in poltežki kategoriji. "Zmagal bom. Pripravljen sem na vojno. Psihično sem izjemno močan. Želim pokazati, česa smo sposobni Poljaki. Decembra bom dopolnil 35 let in ne morem več čakati," je dejal Adamek. In kako se bo lotil svetovnega prvaka? "Vem, kako ga premagati. Vitalij tokrat ne bo naletel na tekmeca, ki bo stal pred njim in čakal, da ga doleti kazen. Tokrat ga bo čakal borec, ki ne pozna strahu, in z izjemno željo po uspehu."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.