Šport
22 ogledov

Klinarjeva blestela v Radovljici

Anja Klinar ima za 400 mešano že izpolnjeno normo za London 2012. (Foto: STA) Žurnal24 main
Od slovenskih olimpijcev se je na mednarodnem plavalnem mitingu v Radovljici najbolj izkazala Anja Klinar. "Sem bistveno hitrejša, kot pred štirimi leti in če bom tudi na olimpijskih igrah toliko hitrejša, bo to odlično in take so tudi želje."

Na mednarodnem plavalnem mitingu v Radovljici je med slovenskimi potniki za London, v Radovljici jih nastopa kar 10, najboljšo formo prikazala domača plavalka Anja Klinar, ki je kljub utrujenosti po napornih pripravah dosegala praktično identične izide kot na evropskem prvenstvu v Debrecenu.

Klinarjeva je prepričljivo zmagala na 400 m prosto, nato pa kljub utrujenosti močno ogrozila zmago olimpijske podprvakinje ter klubske in reprezentančne kolegice Sare Isaković na 200 m prosto. V tej disciplini je osebni rekord zgrešila za vsega tri desetinke sekunde.

"Zelo zadovoljna sem z nastopom na 400 m mešano, kjer nisem plavala 100-odstotno, saj sem vedela, da me čaka še nastop na 200 m prosto. Želela sem si dva odlična izida, kar sem tudi dobila. Na 200 m prosto mi je pomagala tudi Sara, saj sem bila blizu in 'grebla' do konca. Z obema izidoma sem zelo zadovoljna," je po tekmi povedla Klinarjeva in dodala, da ima za sabo najbolj uspešne priprave v karieri, zato ima v Londonu tudi visoke želje: "Sem bistveno hitrejša, kot pred štirimi leti in če bom tudi na olimpijskih igrah toliko hitrejša, bo to odlično in take so tudi želje."

Osrednja disciplina dneva je bil prav nastop deklet na 200 m prosto, kjer je za Isakovićevo in Klinarjevo tretje mesto osvojila Urša Bežan, tretja članica bronaste štafete v Debrecenu, v tej disciplini pa se je predstavila tudi četrta slovenska olimpijka - mladinska svetovna prvakinja na 1500 m prosto Tjaša Oder. Isakovičeva z izidom 1:59,97 ni bila povsem zadovoljna, a glavni razlog je bila utrujenost po napornih pripravah in petkove celodnevne obveznosti ob predstavitvi slovenskih olimpijcev.

Vnovič je solidno formo potrdil tudi evropski prvak na 50 m prosto Damir Dugonjič, ki je že pred tekmo potarnal, da je radovljiški bazen počasen, obenem pa je po napornih pripravah še zelo utrujen. "Bilo je zelo težko, ker sem začel spuščati ta teden in prvi teden je najtežje, saj je to kar nek šok za telo in dosežek je za ta bazen super. Sicer pa je to nekako tisti čas, s katerim bi moral v Londonu začeti na 100 m prsno," je po tekmi povedal prvi olimpijski adut plavalnega dela londonske odprave Damir Dugonjić.

Ilirijan Peter Mankoč se je veselil zmag na 50 m prosto in na 100 m delfin. "Delfin je bil pol sekunde hitrejši kot lani. A ta bazen je bolj otroški kot pravi, startni kamni so za petletne punčke in ne morem startati normalno, bazen je tudi prenizek, a izid je v redu in lahko sem optimističen." Formo bo Mankoč še enkrat testiral čez 14 dni na Reki, a že vnaprej napoveduje najboljšo poletno sezono v zadnjih dveh letih.

Radovljičan Robi Žbogar pa je zmagal na 400 m mešano in bil drugi na 100 m delfin, pravo formo pa bo skušal pokazati v nedeljo na 200 m delfin. "Zjutraj sem se res mučil, a izidi so bili solidni, dober trening. Zdaj se moram do konca spočiti, plavam še prihodnji teden v Srbiji, moram se predvsem spočiti in na igrah doseči najboljši izid v sezoni."

V ostalih disciplinah je prva zvezdnica tekmovanja, svetovna prvakinja na 100 m prosto, Belorusinja Aleksandra Herasimenja zmagala na 100 m delfin in 50 m prosto, njen klubski kolega in olimpijec Pavel Sankovič pa na 100 m hrbtno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.