Šport
11 ogledov

Klinarjeva se spogleduje z odličjem

null Žurnal24 main
Ob nekoliko slabši formi srebrne olimpijke iz Pekinga Sare Isaković je v ženskem delu slovenske ekipe na evropskem plavalnem prvenstvu v Budimpešti prvi favorit za kolajno Anja Klinar.

Slovenski plavalci so v Budimpešti na evropskem prvenstvu (EP) po besedah selektorja Ronija Pikca sposobni osvojiti tri kolajne, zadovoljni pa bi bili že z eno. Plavalka PK Gorenjska banka Radovljica Anja Klinar je nedvomna ena od tistih, ki bi se v domovino lahko vrnila z odličjem okoli vrata. Paradna disciplina Klinarjeve, ki je že leta 2004 pri le šesnajstih letih na EP osvojila tretje mesto, je 400 m mešano. Zelo veliko pa pričakuje tudi od nastopa na 200 m delfin. Anja se je med favorite za kolajno polega selektorja Pikca uvrstila kar sama, saj je odkrito priznala, da lahko poseže visoko, če že ne na sam vrh.

Mislim, da uvrstitev v finale ne bi smel biti problem, kjer pa se lahko zgodi marsikaj.
Anja Klinar

"Jaz si želim plavati bolje kot na olimpijskih igrah v Pekingu, ker takrat nisem popravila svojega rezultata na 400 m mešano. Želim si tudi izboljšati šesto mesto iz prvenstva iz pred dveh let v Eindhovnu," je o svojih ciljih sprva spregovorila Klinarjeva in nato nadaljevala: "Trenutno mi gre zelo dobro. Do prvenstva bom še malce počivala. Forma se mi stopnjuje, tako da upam na čim boljši rezultat na 400 m mešano. Mislim, da uvrstitev v finale ne bi smel biti problem, kjer pa se lahko zgodi marsikaj. Jaz upam, da se mi bo vse poklopilo. Ne vem, kako dobro bo pripravljena konkurenca. Želim si dobre borbe za čim višjo uvrstitev." Finale na 400 m mešano bo na vrsti že v ponedeljek popoldne in glede na formo Klinarjeve lahko pričakujemo novo slovensko kolajno iz EP.

Normalno, da bom razočarana, če bom zaradi stotinke četrta in ne tretja. Toda tudi četrto mesto na EP ni neuspeh.
Anja Klinar

"Jaz imam trenutno peti čas v Evropi na 400 m mešano in upam, da se mi bo uspelo uvrstiti nekje okoli tega mesta, kar je povsem na robu stopničk. Tudi stopničke niso izključene, ampak tudi, če ne bo kolajne in če bom blizu stopničk bom zelo zadovoljna," pa je v nadaljevanju pogovora Klinarjeva še nekoliko bolj podrobno orisala svoje cilje, ki je nato priznala, da bi bilo razočaranje zelo veliko, če bi ji do kolajne zmanjkala stotinka ali dve: "To se mi je nekajkrat že zgodilo. Normalno, da bom razočarana, če bom zaradi stotinke četrta in ne tretja. Toda tudi četrto mesto na EP ni neuspeh, kakor tudi peto ne. Jaz vem, da če bom dala vse od sebe, če se bom potrudila, ni važno katero mesto bom osvojila, bom morala biti zadovoljna."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.