Šport
11 ogledov

Klinčeva prva favoritinja

ema klinec EPA
Ema Klinec jutri napada zlato kolajno. "Cilja sezone sta zame zimske mladinske olimpijske igre in mladinsko svetovno prvenstvo," je dejala skakalka iz Poljan nad Škofjo Loko.

Sedemnajstletna Ema Klinec letos blesti v svetovnem pokalu v smučarskih skokih za ženske. Za njo je izjemen januar s trikratnimi uvrstitvami na zmagovalni oder v članski konkurenci na tekmah najvišje ravni v svetovnem pokalu. Na krstno zmago še čaka. Na mladinskih zimskih olimpijskih igrah je glavna favoritinja za najvišje mesto.

Tekmovalka iz Poljan nad Škofjo Loko je že na uradnih treningih preizkusila skakalnico ter bila vedno povsem v ospredju. Po prvem današnjem skoku, z daljavo 99 metrov je vpisala najboljšo daljavo, je bila zelo dobro razpoložena: "S pogoji tukaj sem zelo zadovoljna. Imamo vse kar športnik potrebuje za vrhunsko pripravo na tekmo, so super pogoji, sonce, mraz, prava zima, težko bi bilo bolje."

Navdušena je tudi nad olimpijskim vzdušjem: "Lahko rečem, da sem bila kar presenečena. Bilo me je kar malce strah, ko prideš med nove ljudi. Skakalce in kombinatorce sem poznala že od prej, v sobi sem s tekačicama in biatlonko, po nekaj dneh smo se kar dobro ujeli. Super je priti v novo, drugačno okolje, da se malo odklopiš in lahko spoznaš tudi druge ljudi in drugačen način treniranja, ker potem vidiš, da je osnova za dober uspeh pri vseh športnikih podobna."

Zaradi poti na Norveško je Klinčeva izpustila zgodovinsko domačo tekmo svetovnega pokala na Ljubnem ter ni mogla deliti veselja ob prvi domači zmagi Maje Vtič: "Seveda sem bila ves čas v stiku z dekleti. Prvo tekmo sem spremljala od poskusne do zadnje serije, sem jim iskreno privoščila. Priznam, je kar super takole, ko se oddaljiš od ekipe in v bistvu upaš, da bodo naredile svoje najboljše skoke. Potem pa pokažejo tisto, kar smo si mogoče vsi potihoma želeli, ampak si nihče ni upal prav naglas napovedati. Ker pritisk na domačem terenu je po mojem velik, ampak vse punce so pokazale, da jim je dal samo dodaten vzgon. Veselila sem se, kot da bi bila tam. Super."

Komentarjev 1
  • krtmen1 09:43 16.februar 2016.

    "Klinčeva prva favoritinja"Resno? Zlo ste duhoviti.