Šport
20 ogledov

Kline padel pri 135 kilometrov na uro

Boštjan Kline ne bo sodeloval na članskem SP. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Slovenski alpski smučar Boštjan Kline je včeraj na smučišču v Kaunertallu med preizkusom smuči za novo sezono padel in dobil močan udarec v glavo. Ker je izgubil zavest, so ga takoj prepeljali v bolnišnico, a je bil že kmalu po hospitalizaciji spet pri zavesti, so danes sporočili s Smučarske zveze Slovenije.

Boštjan Kline je čez noč ostal na opazovanju, danes pa se je že vrnil domov. "Med testom smuči sem s hitrostjo 135 kilometrov na uro padel in dobil močan udarec v glavo. V bistvu se ne spominjam ničesar do trenutka, ko sem se v bolnišnici zbudil. Razen nekaj prask in modric pa k sreči nimam nobenih drugih poškodb. Gremo naprej," je po vrnitvi domov dejal lanski dvakratni mladinski svetovni prvak, v smuku in superveleslalomu, iz Crans Montane.

Člana smučarskega kluba Branik Maribor po navodilu zdravnikov čaka dva tedna počitka, nato pa se bo lahko spet nemoteno pripravljal na novo sezono.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.