Šport
35 ogledov

Kline poškodovan že pred sezono

boštjan kline Reuters
Obetavni slovenski alpski smučar Boštjan Kline se je v ponedeljek predčasno vrnil s snežnih priprav na južni polobli.

Dvaindvajsetletni Mariborčan si je v čilski La Parvi pri padcu poškodoval koleno, po prihodu v domovino pa ga čaka vsaj pet tednov mirovanja.

Slovenski alpski smučar je na pripravah na olimpijsko zimo na tekmi južnoameriškega pokala v smuku v La Parvi doživel resen padec. Po prihodu v domovino so dodatni zdravniški pregledi potrdili prvotne sume o razsežnostih poškodbe kolenskih križnih vezi. "Zdravniki so ugotovili, da je sprednja križna vez nategnjena. Trenutno so mi svetovali pet tednov mirovanja in rahlo razgibavanje kolena. Potem pa bomo videli, kako naprej. Upam, da operacija ne bo potrebna. Kar se tiče vratnega predela, bolečin skoraj ne čutim več, in s tem ne bo težav. Sicer pa se počutim dobro in sem v oskrbi svojega dekleta, ki bo poskrbelo, da bo rehabilitacija minila prej, kot bi sicer," je prek tiskovnega predstavnika Smučarske zveze Slovenije sporočil Kline.

Mariborčan je predlani zablestel na svetovnem mladinskem prvenstvu v švicarski Crans Montani, ko je pokoril vso konkurenco v smuku in superveleslalomu. Dvakratni svetovni mladinski prvak je bil v članski konkurenci v svetovnem pokal doslej najboljši 25. v superveleslalomu. Kline ima v reprezentanci najvišji status A skupaj z vrstnikom Klemenom Kosijem in izkušenimi Rokom Perkom, Andrejem Špornom in Mitjo Valenčičem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.