Šport
21 ogledov

Kljub porazu rekordni mesec za Kralje, podaja AK

Williams Gaborik Kopitar Los Angeles Kings Winnipeg Jets liga NHL Reuters
Minnesota Wild se je vrnila po dveh zaostankih in v Staples Centru prekinila niz šestih zmag Los Angeles Kings (3:2). Anže Kopitar podal za prvi gol večera Alecu Martinezu.

Los Angeles Kings se redko zgodi, da v zaključku tekme iz rok izpustijo vodstvo, a v domačem Staples Centru se jim je proti ekipi Minnesota Wild zgodilo prav to. Gostje so se dvakrat vrnili po zaostanku enega gola, Matt Moulson in Mikko Koivu sta Jonathana Quicka premagala v razmiku 62 sekund na začetku zadnje tretjine, Zach Parise pa je zadel ob igri z igralcem več za prvo izenačenje v drugi tretjini in pomagal končati niz šestih zaporednih zmag Kraljev.

"Nočeš zaostajati, a to kaže, da verjamemo v to, kar počnemo," je po tekmi dejal Koivu. "Čeprav smo zaostajali, smo čutili, da smo v igri, in uspelo nam je ustvariti reči v napadu. Zmaga je velika reč za našo samozavest, da premagaš ekipo, kakršna je L. A. ... Ker imajo veliko globine. Imajo veliko izkušenj."

"Kolaps v zadnji tretjini"

Anže Kopitar je podal za vodilni gol kalifornijske ekipe v prvi tretjini – Hrušičan je pridrsal izza mreže in našel vtekajočega Aleca Martineza, ki je lepo zadel. Kljub temu je Ilja Brizgalov v gostujočih vratih zbral le 18 obramb za zmago in že drugič na zadnjih osmih tekmah so domači izpustili iz rok zmago po vodstvu v prvih dveh tretjinah, kar se jim je prej v kar 138 tekmah (od 4. aprila 2009) zgodilo vsega enkrat.

"Obdržati vodstvo v zadnji tretjini je običajno močna stran te ekipe," se je strinjal tudi branilec Kraljev Drew Doughty. "Toda nismo igrali dobro v drugi tretjini, nato pa smo doživeli manjši kolaps v tretji. Hitro so zabili dva gola in nismo se zmogli vrniti. Vedeli smo, da bo težko zmagati, če jih spustimo nazaj v igro."

Dve napaki Spurgeona

Poleg Martineza je gol za drugo vodstvo L. A. v drugi tretjini prispeval Justin Williams, tudi on je kot njegov predhodnik zadel po napaki branilca Jareda Spurgeona. Na tekmi z malo streli jih je Quick ubranil 17. Domačemu moštvu še na drugi zaporedni tekmi ni uspelo zadeti z igralcem več na ledu. 

Moulson je 16 minut pred koncem izenačil, ko je za "skrivanje" pred Quickom izkoristil strelca vodilnega gola Martineza in zabil svoj 22. gol sezone. Koivu je na končnih 3:2 povišal s svojim desetim zadetkom, ki je mimo Quicka poletel po močnem strelu s kroga za sodniški met. Spurgeon je Williamsu podaril drugi domači gol večera, ko je v drugi tretjini poskušal poslati ploščico izza svojega gola, a ga je Willie Mitchell prestregel in streljal, od Ryana Suterja pa se je odbil k Mariánu Gáboríku, ki je Williamsu pripravil zadetek.

Naporni del igre jim ne diši preveč

"Bili smo boljši v zadnji tretnjini kot v prvi," je po obračunu menil trener domačega moštva Darryl Sutter. "V srednji tretjini smo predali veliko ploščkov. Zadnja tretjina nima zveze, vse je bilo zaradi prve. Ne gre za obrambo, gre za igro na telo. Bitke za plošček in naporni del igre so tisto, kar moramo biti sposobni nadzirati, tega pa nismo počeli. Imel sem občutek, da veliko igralcem to ni preveč dišalo."

To je bila ena od najslabših predstav ameriškega reprezentanta Quicka na zadnjih 13 tekmah, kjer je ledeno ploskev le dvakrat zapustil poražen in prejel zgolj 1,67 gola na obračun. Kralji so marca nanizali 11 zmag, to pa je bil njihov četrti poraz, kar je vseeno izenačilo rekord kluba po zmagah v enem mesecu – enajstkrat so slavili le še januarja 2002.

Jets zapravili "nemogoče"

Prvi mož večera je bil center ekipe New Jersey Devils Travis Zajac. V dvoboju s Florido Panthers (6:3) je prvič v karieri dosegel tri zadetke, ob tem pa je imel še podajo. Štiri točke je zbral tudi Čeh Jaromír Jágr z golom in tremi podajami. Tekmo med Ottawo Senators in Carolino Hurricanes, ki se je z 2:1 končala po kazenskih strelih, je v drugem poskusu svoje ekipe odločil Čeh Aleš Hemský.

Dvoboj med Anaheim Ducks in Winnipeg Jets se je s 5:4 končal po podaljšku. Igralci Winnipega so vodili že s 4:0. Nato je Corey Perry 22,7 sekunde pred koncem rednega dela izenačil na 4:4, po vsega 16 sekundah dodatnega dela igre pa je srečanje v korist drugouvrščene ekipe zahodnega dela lige odločil Stéphane Robidas.

Liga NHL, rezultati:

Los Angeles Kings : Minnesota Wild 2:3 (1:0, 1:1, 0:2)
Kopitar (Kings) podaja in strel v 20 minutah.

Ottawa Senators : Carolina Hurricanes 2:1**
New Jersey Devils
: Florida Panthers 6:3
Anaheim Ducks
: Winnipeg Jets 5:4*
* – po podaljšku
** – po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.