Šport
19 ogledov

Kljub predrti gumi Čeh ostaja prvi

1/49
Žurnal24 main
Dogaja se 33. reli Saturnus. Uvodni superspecial je v petek v Šiški dobil Čeh Vaclav Pech. Na prvem mestu je ostal tudi po sobotnih devetih brzincih. Najboljši Slovenec je na drugem mestu Aleks Humar.

S petkovim superspecialom na speedwayskem stadionu se je začel 33. reli Saturnus, največje avtomobilistično tekmovanje v Sloveniji. PO prvem dnevu je vodil Čeh Vaclav Pech (Mitsubishi Lancer EVO IX), ki je za desetinko premagal slovenskega državnega prvaka Darka Peljhana (Mitsubishi Lancer EVO IX). Na ljubljanskem speedwayskem ovalu sta se ob obeh najhitrejših, Čeh je tri kroge prevozil v 58,0 sekunde, Peljhan v 58,1, pod minuto spustila še Čeh Daniel Behalek (Subaru Impreza WRX) in Aleks Humar (Subaru Impreza).

Razmerja na vrhu so v soboto ostala približno enaka kot po superspecialu. V zadnjem brzincu sobotnega dela je imel smolo vodilni Pech, saj je prebil pnevmatiko in moral do cilja voziti s prazno, tako da je izgubil več kot pol minute. Namesto več kot minute naskoka, kolikor je imel pred Humarjem po devetih brzincih, bo v nedeljo začel le še z dobre pol minute zaloge pred najboljšim Slovencem. To je zdaj Humar. Na tretjem mestu skupne razvrstitve je Behalek, četrti pa je njegov rojak Vojtech Štajf (Subaru Impreza).

V boju za slovensko zmago sta po pričakovanjih Humar in Peljhan. Slednji je skupno peti. V igri za je tudi še Jani Trček (Mitsubishi Lancer Evo X): skupno je šesti, a za Peljhanom zaostaja le štiri sekunde. Tekmovanje se bo nadaljevalo in končalo v nedeljo v širši okolici Ljubljane. Hitrostne preizkušnje Janče, Metnaj in Višnja Gora bodo morali vozniki prevoziti po dvakrat. Tu bo na sporedu tudi najdaljša hitrostna preizkušnja relija v Višnji Gori, ki bo dolga 29,4 kilometra. Cilj bo v Ljubljani v nedeljo popoldne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.