Šport
8 ogledov

Kljub tabletam boleč poraz

Roger Federer je na prvem dvoboju zaključnega mastersa v Šanghaju klonil proti G Žurnal24 main
Roger Federer je na sklepnem mastersu teniške sezone v Šanghaju v treh nizih izgubil proti osmemu nosilcu Francozu Gillesu Simonu. V dvoboju soimenjakov je Murray ugnal Roddicka.
 

Šanghaj (ATP), rdeča skupina

R. Federer (ŠVI, 1) : G. Simon (FRA, 8) 6:4, 4:6, 3:6
A. Murray (VB, 3) : A. Roddick (ZDA, 5) 6:4, 1:6, 6:1

Prvi nosilec zadnjega teniškega turnirja v tej sezoni v Šanghaju z nagradnim skladom 4,55 milijona dolarjev Roger Federer je po treh nizih klonil proti Francozu Gillesu Simonu . Švicar, ki se v zadnjem času ukvarja predvsem s poškodbami, je moral osmemu nosilcu še drugič v njunih dveh medsebojnih srečanjih priznati poraz, saj je Francoz Švicarja premagal že v Torontu . Tokrat je Federer bolje začel in dobil prvi niz s 6:4, vendar se Simon ni predal. Ob koncu drugega niza je ohranil več zbranosti in ga tako dobil s 6:4, v tretjem pa je bila igra izenačena vse do 3:3, potem pa je Simon stopil na plin in se zasluženo veselil zmage s 6:3. "Ko igraš sam boljše igra boljše tudi on. Je precej nenavaden igralec. Prisili te, da garaš in je zelo hiter. Danes sem zgrešil udarce, ki jih ponavadi ne. Mislim, da je to le posledica pomanjkanja treninga," je po dvboju dejal Švicar, veliko bolj pa je bil zadovoljen Simon: "To je ena največjih zmag v moji karieri. Zelo sem srečen, da sem tukaj, želel sem le dati vse od sebe."

 

Preberite še ...

Djoković začel drugače kot lani

Lahko se vpiše med "nesmrtne"
Federer se je zmage na tem turnirju veselil že dvakrat, do zdaj pa je že štirikrat zapored dobil zadnji turnir sezone. Če mu to uspe še petič, potem se bo pridružil legendarnima Petu Samprasu in Ivanu Lendlu . Očitno pa bo rahlo poškodovani Federer, ki je priznal, da še vedno jemlje zdravila proti bolečinam, to očitno zelo težko dosegel, saj je izgubil že prvi dvoboj. Vendar je Simon v preteklosti že dokazal, da je lahko trn v peti marsikateremu bolje postavljenemu igralcu, saj je v Marseillesu premagal tudi Novaka Djokovića . Čeprav se je Francoz na turnir uvrstil v zadnjem trenutku – potem ko je Rafael Nadal zaradi utrujenosti odpovedal nastop – je zdaj dokazal, da si je nastopanje na zaključnem turnirju zaslužil. Simon je letos dobil tri turnirje, in sicer v Casablanci , Indianapolisu in Bukarešti .


Andy Murray je v treh nizih ugnal Andyja Roddicka. © EPA

 
Murray slavil na krstnem nastopu
Na drugem dvoboju v rdeči skupini je Škot Andy Murray v treh nizih ugnal Američana Andyja Roddicka ter tako svoj debi na zaključnem turnirju serije masters začinil z zmago. V zelo izenačenem prvem nizu je odločila Murrayeva odlična realizacija, saj je izkoristil svojo edino priložnost za odvzem servisa in niz dobil z rezultatom 6:4. V drugem nizu se je Roddick zbral in po zaslugi odličnih prvih servisov izid v nizih izenačil na 1:1. V zaključku dvoboja pa je mlajši izmed Andyjev zavladal na terenu, povedel s 5:0 v igrah ter brez težav dvoboj odločil v svojo korist. Škot je z zmago izid v medsebojnih obračunih povišal na 5:2. Zadnja sezona je bila za Murraya izjemna, saj je postal prvi Britanec po letu 1969, ki mu je v eni sezoni uspelo dobiti pet turnirjev. Začelo se je z zmago v Dohi, zmagovalni niz je nadaljeval v Marseillu , Cincinnatiju , Madridu in St. Peterburgu . Postal je tudi prvi Britanec po Gregu Rusedskemu leta 1997, ki se mu je uspelo na enem izmed turnirjev za grand slam uvrstiti v finale. Ta podvig je izpeljal na turnirju US Open, kjer je moral priznati premoč Rogerju Federerju. 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.