Šport
34 ogledov

"Ključ do zmage je naša publika"

Smodiš verjame v izbrance Memija Bečiroviča. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Matjaž Smodiš proti Braziliji pričakuje pravo moško tekmo, kjer bodo zmagovalca odločale malenkosti. "Tudi če se bomo znašli v težavah, nas bo publika povlekla naprej."

Kako pokoriti Brazilce?
"Mislim, da lahko s podporo navijačev upravičeno računamo vsaj na enakovreden dvoboj do konca. Ne verjamem, da se bodo fantje predali, zlasti sedaj, ko se zavedajo, kako pomembna je ta tekma za nadaljevanje. Tudi če se bomo znašli v težavah, nas bo publika povlekla naprej,” je prednost “domačega” terena izpostavil Matjaž Smodiš.

Breme prevzeli izkušeni
Prej je prav on veljal za karizmatičnega vodjo izbrane vrste, ki je med kriznimi trenutki soigralce znal najbolje motivirati. Kdo pa to vlogo opravlja zdaj, ko Smokija ni med izbranci? “Prepričan sem, da to funkcijo v Turčiji opravljajo igralci, ki so zraven že dalj časa – v mislih imam Lakoviča in Nachbarja. Na igrišču se vidi, da so fantje prava klapa, ni nekih negativcev, skratka, vlada prava kohezija.

"Lahko smo zadovoljni"
Reprezentanca je še enkrat dokazala, da pripravljalne tekme niso realen odraz razmerja moči med ekipami. Pokazali smo, da igramo dobro takrat, ko je to potrebno. Lahko smo zelo zadovoljni s prikazanim, nikakor pa fantje še niso rekli zadnje besede,” se je po prvih treh tekmah slovenske reprezentance v Turčiji odzval Smodiš, ki bo od četrtka dalje s CSKA na pripravah v Sloveniji.

Poškodba je preteklost

Krilni igralec CSKA je prvenstvo izpustil zato, ker mu je poškodba onemogočila ustrezno fizično pripravo. "Zaenkrat je vse v redu, priprave na novo sezono potekajo tako, kot je treba. V ospredju so trenutno bolj fizične priprave, brez žoge,“ je svoje zdravstveno stanje opisal Smodiš in zaključil v svojem stilu, optimistično: "CSKA vsako leto kandidira za visoka mesta in to ne glede na to, kakšno ekipo postavi na igrišče. Tudi letos želimo zmagati na vseh frontah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.