Šport
6 ogledov

Ključ v obrambi in skoku

(Slovenija - Grčija) Domen Lorbek Saša Despot
Slovenski košarkarji so z agresivno obrambo povsem nadigrali Grke v prvih 25 minutah medsebojnega dvoboja. Nato so Slovenci nekoliko padli, a vseeno prišli do zmage. "Ključ do zmage je bil v obrambi," meni Domen Lorbek.

"Super je bilo. Zelo težka tekma, začeli smo zelo agresivno, potem smo nekoliko padli tudi zaradi utrujenosti. A na koncu smo se izvlekli in zmagali," je po uspehu nad Grki dejal eden od slovenskih junakov Mirza Begić. Tekmo je odločil predvsem skok, Slovenci so jih imeli skupno 47, kar 21 od tega v napadu: "Dobro smo jih zapirali. Zaradi tega smo tudi dobili skok in nato dosegali lahke točke iz hitrih napadov."

Begić je izpostavil odlično delo soigralcev v obrambi, še zlasti Nebojše Joksimovića. "Je zelo agresiven igralec, še vsakega nasprotnika je na tem evropskem prvenstvu uspešno zaustavil."

Delo v obrambi je pohvalil tudi Domen Lorbek: "Ključ do zmage je bil v obrambi. Odlično smo odprli tekmo, po tistih dveh koših Vassilisa Spanoulisa smo prevezeli pobudo. Goran Dragić se je razletel po parketu, skontrolirali smo skok. To je bil naš cilj, zaradi tega pa smo dosegli veliko lahkih košev."

Grki so se po porazu znašli v nezavidljivem položaju. Za uvrstitev v četrtfinale potrebujejo zmago proti Hrvaški, ta bi še kako odgovarjala tudi Slovencem v boju za prvo mesto v skupini, hkrati pa morajo navijati za uspeh Italije proti Španiji.

Komentarjev 1
  • ennanova 10:38 15.september 2013.

    Alenka Bratušek o vladi in košarkiTa slovenska vlada namreč ne bo deležna podpore, kot jo uživajo košarkarji, niti v tisoč letih. Zakaj ne? …http://za-misli.si/kolumne/dusan-rutar/1173-alenka-bratusek-o-vladi-in-kosarki