Šport
15 ogledov

Kmalu znano, kdaj na Jackiewicza

Dejan Zavec, zavec www.dejanzavec.com
Slovenski boksar Dejan Zavec, svetovni prvak v velterski kategoriji po verziji IBF, je po drugi operaciji levega kolena znova začel trenirati. Naslednji teden znano, kdaj bo boksal z Rafalom Jackiewiczom.

Najboljši slovenski boksar vseh časov Dejan Zavec je 11. maja v ptujski bolnišnici prestal operativni poseg na levem kolenu, ki ga je opravil dr. Darko Jazbec. Ptujčan je levo koleno januarja že imel operirano, a takrat operativni poseg na poškodovanem meniskusu ni prinesel želenih rezultatov, tako da previdnost pri ponovni rehabilitaciji ni odveč. "V torek sem ponovno pričel s trening, ki so za zdaj bolj rehabilitacijske narave, pričakujem pa, da bi v dveh tednih lahko treniral že s polno paro,“ je za svojo spletno stran dejal Zavec, ki pa ima kljub poškodbi razlog za veselje: "Skoraj dva meseca sem bil izven pogona, zato sem vesel, da sem ponovno v trenažnem procesu.

Mr. Simpatikus
bi te dni sicer že moral vedeti, kdaj in kje bo branil naslov proti prvemu izzivalcu Poljaku Rafalu Jackiewiczu, ki se edini lahko pohvali s skalpom našega šampiona, toda prestavljeni IBF kongres je nekoliko spremenil načrte. "Kraj in datum dvoboja bo znan v prihodnjem tednu, ko bo v Portoriku potekal IBF kongres. Sprva je bil kongres načrtovan za 21. maja v New Yorku, a so ga prestavili,“ je povedal Zavec, ki v Portoriko ne bo odpotoval, čeprav je bil tja povabljen: "Zaradi rehabilitacije, terapij in izgubljenega treninga v zadnjem obdobju se kongresa žal ne bom mogel udeležiti, pot do Portorika bi bila tako nesmiselna in preveč naporna.

Ob Zavcu so bili v Portoriko povabljeni tudi drugi aktualni in nekdanji svetovni prvaki po verziji IBF. Med njimi tudi Floyd Mayweather Jr., Shane Mosley, Miguel Cotto in drugi. Zdi se da je Zavcu usojeno, da se z njimi sreča v ringu in ne ob njem …

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.