Šport
4 ogledov

Ko ekipa diha kot eden

Marko Kump je v Pescari prišel do enega večjih uspehov v karieri.
1/13
Žurnal24 main
Mladi slovenski kolesar Marko Kump je na sredozemskih igrah v Pescari zasedel drugo mesto. Do enega večjih uspehov v karieri je prišel z veliko pomočjo ekipe.
 
 

To bomo zagotovo proslavili. Zdaj to žal še ne pride v poštev, saj je na programu še veliko dirk. Bomo pa to kolajno sigurno znali proslaviti kasneje.

Marko Kump

 
Na petkovi kolesarski preizkušnji je Slovenija prišla do srebrne kolajne. V izjemni konkurenci italijanskih, francoskih in španskih kolesarjev ter v pelenski vročini si jo je z veliko pomočjo ekipe prikolesaril Marko Kump. Ta je v ciljnem sprintu zaostal le za Italijanom Enricom Peruffom, razlika med prvima dvema pa je ob prečkanju ciljne črte znašala le kakšen centimeter. "Dirka je bila zelo nervozna, vseskozi so se vrstili pobegi in treba je bilo razmišljati kako bomo zaključili dirko. Vedeli smo, da bodo Italijani, Španci in Francozi kolesarili agresivno, vendar smo vse pobege dobro pokrivali. Na koncu se je vse izšlo po načrtih," je po srebru menil selektor Andrej Hauptman.

"Zelo sem zadovoljen. Z rezultatom, svojo formo in delom, ki ga je opravila celotna ekipa. Sredozemske igre imajo svoj čar in ta dosežek mi daje dodatno motivacijo za dirke, ki so še pred mano," pa je povedal Kump. Do enega večjih uspehov v njegovi karieri so Dolenjcu pomagali njegovi moštveni kolegi. Tudi Aldo Ino Ilešič, Jure Kocjan in Kristijan Koren so dobri sprinterji, tokrat pa so se žrtvovali v dobro ekipe. "V kolesarstvu je pač tako, da sam ne moreš opraviti vsega. Veliko pomeni dobra ekipa, še več pa njeno homogeno delo. Med dirko smo se precej pogovarjali o počutju vsakega posameznika, kdo še ima precej moči, na koncu pa smo se skupaj s selektorjem odločili, da me bo ekipa poskušala pripeljati v čimboljši položaj za sprint. Fantje so to 110 odstotno tudi izpolnili. Vse je bilo tako kot smo se dogovorili. Zelo sem jim hvaležen."

 
 

Dirka je bila zelo nervozna, vseskozi so se vrstili pobegi in treba je bilo razmišljati kako bomo zaključili dirko.

Andrej Hauptman

 
In kako se kolegom namerava sredozemski podprvak oddolžiti? "To bomo zagotovo proslavili. Zdaj to žal še ne pride v poštev, saj je na programu še veliko dirk. Bomo pa to kolajno sigurno znali proslaviti kasneje," je še dejal Kump, ki ga sicer že v nedeljo čaka nastop na svetovnem prvenstvu do 23 let v Belgiji. "Pač so dirke v takem zaporedju in tukaj nimam nikakršnega vpliva. Tudi v Belgiji bom poskušal nastopiti po najboljših močeh, verjamem pa, da bo za regeneracijo zadoščal že en dan. Vsaj za delno, popolnoma verjetno še ne bom prišel k sebi."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.