Šport
0 ogledov

Ko Huet zaklene vrata

Vratar Chicaga Huet je ustavil vseh dvajset strelov Rdečih kril. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
V hokejski ligi NHL sta bili ponoči odigrani le dve tekmi. V derbiju centralne skupine so hokejisti Chicaga s 3:0 doma premagali tekmece iz Detroita.

Čuvaj mreže Chicaga Cristobal Huet že drugič zaporedoma ni prejel gola, prvič proti Rdečim krilom. Moštvo Vancouver Canucks pa je bilo doma slabše od hokejistov St. Louis Blues (1:3).

Hokejisti Chicago Blackhawks so se s svojo četrto zmago v nizu znova povzpeli na vrh centralne skupine in prevzeli mesto vodilnega moštva zahodnega dela lige NHL. Vratar Chicaga Huet je ustavil vseh dvajset strelov Rdečih kril, ki so jih sprožila proti njegovim vratom. Prvi je na noge United Center spravil Duncan Keith že v osmi minuti dvoboja. Nato sta se v strelsko statistiko vpisala v drugi tretjini še Brian Campbell in Dustin Byfuglien, pri zadetku katerega je pomagal Keith.

V Vancouvru domače moštvo Canucks ni imelo razlogov za veselje. Med strelce se je vpisal zgolj Shane O'Brien v 18. minuti prve tretjine, ko je zadel sploh svoj prvi gol v zadnjih dveh sezonah. Pred tem, že v tretji minuti obračuna, je za vodstvo gostov zadel David Backes, ki je bil strelec tudi drugega gola St. Louisa v 12. minuti druge tretjine. Izid dvoboja pa je zapečatil Keith Tkachuk poldrugo minuto kasneje. Vratar Blues Ty Conklin je zbral 29 obramb za zmago St. Louisa, s katero se je to moštvo premaknilo z dna zahodne konference.

NHL
Chicago Blackhawks
: Detroit Red Wings 3:0
Vancouver Canucks : St. Louis Blues 1:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.