Šport
20 ogledov

"Ko igramo v visokem ritmu, smo vrhunska ekipa"

Michael Thomas EuroBasket Zreče trening Slovenija Saša Despot
Strokovni štab slovenske reprezentance je imel v pripravah na dvoboj proti Grčiji ogromno dela, ki pa ga je odlično opravil. Ameriški strokovnjak Chris Michael Thomas je v zadnjih tednih postal zelo pomemben slovenske izbrane vrste.

Kako so potekale priprave na dvoboj proti Grčiji?
Celoten strokovni štab je v pripravi na tekmo proti Grčiji opravil dobro delo. Morali smo se pripraviti na Spanoulisa, ki je izjemen košarkar. Spominjam se, kako je pred leti namučil tudi reprezentanco ZDA. Res je neverjeten košarkar. Naredili smo načrt in ga dokaj solidno zaustavili. Vedeli smo, da bo izpolnil svojo normo doseženih točk, vendar je za to porabil kar nekaj metov.

Je bil za padec v zadnji četrtini morda kriv pritisk?
Ne bi rekel, da smo bili pod pritiskom. Sam ne verjamem v pritisk. Ko igramo v visokem ritmu, smo vrhunska ekipa. V igri pet na pet smo dobri, vendar nismo na takšnem nivoju. Tudi v zadnjo četrtino bi morali kreniti z isto miselnostjo in istim načinom igre, kot ob začetku dvoboja. 

Ste zadovoljni s podporo, ki jo uživa slovenska reprezentanca?
Impresioniran sem nad vzdušjem na tem evropskem prvenstvu. Igralci v vsako tekmo vložijo ogromno energije, podobno pa je tudi s slovenskimi navijači. Ko smo premagali Španijo, sem mislim, da ne more biri boljše, podobno sem razmišljal po zmagi nad Italijo, proti Grkom pa so bili navijači še boljši. Upam, da bo tako tudi naprej.

Za najboljše reprezentance se pravi turnir začenja šele v četrtfinalu. Do kod lahko prileze Slovenija?
Igrali smo proti nekaterim zelo dobrim reprezentancam in zmage proti njim so nas napolnile s samozavestjo. Lahko premagamo vsako reprezentanco na svetu, če se le držimo našega načina igre. Nobenega se ne bojimo, a vsakogar spoštujemo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.