Šport
26 ogledov

Ko Kopitar blesti, Kings zmagujejo

Anže Kopitar je znova potrdil svoje podajalske sposobnosti. (Foto: Boštjan Tacol Boštjan Tacol
Anže Kopitar je za 11. zmago Los Angeles Kings v letošnji sezoni proti Dallas Stars vpisal dve podaji (3:1). Za Kralje je to najboljši start v sezono po daljnem letu 1974/75.

V noči na petek je hokejsko moštvo Los Angeles Kings zabeležilo novo, že 11. zmago v novi sezoni lige NHL. Kralji so v domačem Los Angelesu odpravili Dallas s 3:1 in se na vrhu lestvice izenačili z Washingtonom, ki ima odigrano tekmo več. Slovenski reprezentant Anže Kopitar je k tokratni zmagi prispeval dve podaji, za vodilni gol in za končnih 3:1.

Najboljši start po sezoni 1974/75
Hrušičan je v novi sezoni tako vpisal že 13 strelskih točk – štiri gole in devet podaj. Sicer pa so za zmagovalce zadeli Dustin Brown, Justin Williams in Jack Johnson, za goste je bil uspešen Jamie Benn. Prav z današnjo zmago pa je Los Angeles izenačil tudi najboljši začetek sezone v zgodovini kluba, saj je bilo moštvo enako uspešno v daljni sezoni 1974/75. V soboto v goste k Los Angelesu prihaja moštvo New York Islanders.

"Dvoboj moštev iste skupine je vedno poln naboja. Tako je bilo tudi zdaj. Tekma je bila še bolj zahtevna, ker sta imeli ekipi za našo ligo kar dolg odmor. A očitno štirje dnevi brez tekem niso pustili posledic, saj smo igrali disciplinirano. Posebno v drugih dveh tretjinah," je bil zadovoljen trener Los Angelesa Terry Murray. Njegovo moštvo je v sedmih tekmah na domačem ledu sedemkrat zmagalo, skupno pa zabeležilo že pet zaporednih zmag.

Los Angeles pa zaenkrat ni najboljše moštvo v ligi, vsaj kar se tiče točk ne. Z dvema odigranima tekmama več ima dve točki več Washington, ki pa igra v drugi konferenci. Washington je na krilih ruskih hokejistov Aleksandrova, Semina in Ovečkina zabeležil šesto zaporedno zmago, s 6:3 je bil doma boljši od Tampe. Semin je v statistiko vpisal tri gole - vse v zadnji tretjini, in dve podaji, Ovečkin pa dva gola in dve podaji. Oba sta seveda v vrhu najučinkovitejših igralcev lige, po številu točk je Ovečkin drugi, Semin pa četrti (med njima je Sydney Crosby), Semin pa je z 12 goli tudi drugi strelec lige. Povsem na vrhu obeh je Steven Stamkos, napadalec Tampe, ki je v dvoboju z Washingtonom dosegel gol in podajo.

Hat trick, drugi v karieri, je v četrtkovih tekmah uspel tudi igralcu Philadelphie Jeffu Carterju, ki je bil najbolj zaslužen, da so letalci kar z 8:1 nadigrali Carolino. Philadelphia osem golov na eni tekmi ni dosegla že od leta 2007, poleg Carterja je več kot gol dosegel še Danny Briere. Letalci so zmagali sedemkrat v zadnjih osmih tekmah, tako kot Los Angeles ima zdaj 22 točk.

Tri tekme so odločali kazenski streli oziroma podaljšek. New York Rangers so z golom Artema Anisimova, njegovim drugim na tekmi, v dodatnih minutah ugnali Buffalo, z istim izidom je Nashville zmagal v St. Louisu, odločilni gol v kazenskih strelih je delo Nemca Marcela Goca, San Jose pa je z 2:1 boljši od otočanov iz New Yorka, naslednjih tekmecev Los Angelesa, tekmo je s kazenskim strelom odločil Logan Couture.

Na dveh tekmah je bil izid 6:2. Detroit je s tem izidom doma premagal Edmonton, dva gola je k zmagi prispeval Šved Tomas Holmström, Vancouver pa v gosteh Ottawo, dvakrat je vratarja premagal Ryan Kesler, Šved Daniel Sedin, še en iz vrha najučinkovitejših igralcev lige, je zbral gol in dve podaji. Na koncu tekme je jubilej, 300. zmago v NHL, lahko proslavil trener Vancouvra Alain Vigneault.

V preostalih dveh tekmah je bila Atlanta s 5:1 boljša od Minnesote, Montreal pa s 3:1 od Bostona.

Liga NHL:

Los Angeles Kings : Dallas Stars 3:1

San Jose Sharks : New York Islanders 2:1 - po kazenskih strelih

Boston Bruins : Montreal Canadiens 1:3

New York Rangers
: Buffalo Sabres 3:2 - po podaljšku

Washington Capitals : Tampa Bay Lightning 6:3

Carolina Hurricanes : Philadelphia Flyers 1:8

Atalanta Trashers : Minnesota Wild 5:1

Detroit Red Wings : Edmonton Oilers 6:2

Ottawa Senators : Vancouver Canucks 2:6

St. Louis Blues : Nashville Predators 2:3 - po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.