Šport
17 ogledov

Ko te izžvižgajo lastni navijači – 3:7

V gol Bostona je zletelo kar sedem zadetkov in Philadelphia zaostaja 0:1 (Foto: Žurnal24 main
Z žvižgi in "bu-ji" domači ekipi se je končala prva tekma konferenčnega polfinala Vzhoda, potem ko so Flyers s 3:7 izgubili proti Bruinsom. Na Zahodu so Predators z zmago v podaljšku izenačili serijo s Canucks.

Po 19 minutah je bilo 1:1, nakar so Boston Bruins do 38. minute zadeli štiri zaporedne gole za vodstvo s 5:1 in prva zmaga v konferenčnem polfinalu vzhodne konference je bila njihova. Prvi vratar Flyersov, Brian Boucher, je moral predčasno na klop, a tudi Sergej Bobrovskij proti sila razpoloženim Bruinsom ni bil mnogo uspešnejši. Srečanje v Wells Fargo Centru v Philadelphii se je končalo s 3:7 in navijači domačih Flyers so svoje varovance v slačilnico pospremili s koncertom žvižgov in "bu-jev". Z dvema zadetkoma in dvema asistencama je bil igralec tekme češki hokejist David Krejci. "To je bil slab večer za obrambo. Še posebej tik pred našim vratarjem. Dali so nam prelahke gole, imeli so prelahke podaje. Nismo igrali dovolj agresivno pred svojim vratarjem," je razlog za visok poraz našel trener Peter Laviolette.

Nashville Predators veljajo za avtsajderja v polfinalu Zahoda proti najboljši ekipi rednega dela sezone, Vancouver Canucks, a imajo trdo voljo in se očitno ne bodo kar tako dali. Še več: za izenačenje serije v zmagah na 1:1 so drugo tekmo dobili pozno v drugem podaljšku, ko je Roberta Luonga za 2:1 premagal Matt Halischuk. Pravzaprav so bili Predators boljši že v rednem delu, ko so Canucks nastreljali s 36:15, a so uspeli podaljšek izsiliti šele dobro minuto pred koncem zadnje tretjine (zadel je Ryan Suter). V podaljšku so bili nato nevarnejši hokejisti iz olimpijskega mesta Vancouvra, a je bil izjemni vratar Nashvilla, Pekka Rinne, nepremagljiv.

Liga NHL, končnica, polfinale konferenc:

Vzhod

Philadelphia Flyers : Boston Bruins 3:7 /0:1/
Briere, van Riemsdyk, Richards; Krejči dva, Horton, Recchi, Marchand dva, Campbell

Washington Capitals – Tampa Bay Lightning /0:1/

Zahod

Vancouver Canucks : Nashville Predators 1:2 /1:1/
Burrows; Suter, Halischuk

San Jose Sharks – Detroit Red Wings /1:0/

* V poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.