Šport
19 ogledov

Ko zavlada ženska

Liv Boeree je bila najboljša v konkurenci 1240 tekmovalcev. (Foto: Pokernews.com Žurnal24 main
V ponedeljek se je končal glavni turnir Evropske poker turneje (EPT) v San Remu. Zmagala je britanska profesionalka Liv Boeree, ki si je priigrala prvi EPT naslov in zaslužila več kot milijon evrov.

Na turnirju, ki je rušil vse rekorde, saj je na njem nastopilo kar 1.240 tekmovalcev, je bila na koncu najboljša britanska profesionalka, ki je v heads-up delu ugnala Šveda Jakoba Carlssona in si tako priigrala svoj prvi EPT naslov in kar 1.250.000 evrov nagrade!

Liv je na ta način postala šele tretja ženska, ki je sploh dobila katerega od turnirjev v sklopu turneje PokerStars.net European Poker Tour, in šele druga ženska, prva je bila Vicky Coren, ki se lahko pohvali z zmago na glavnem turnirju katere od postaj turneje EPT.

Finalna miza

Prvi je finalno mizo moral zapustiti Bolgar Atanas Gueorguiev (8. mesto – 90.000 evrov), potem ko je večino svojih žetonov najprej izgubil, ko je izenačil Petterssonov all-in, vse preostale pa je spravil v igro le nekaj minut kasneje, ko so na mizi ležale skupne karte {K-Spades}{9-Clubs}{Q-Clubs}. Sam je držal v rokah {J-Hearts}{6-Hearts}, Rybin pa {K-Clubs}{J-Clubs}, tako da Bolgar pravih možnosti za zmago ni imel več. Vsega skupaj je bilo nato konec na turnu, ko je na mizi pristal še {A-Clubs}, ki je dokončal Rusov flush in poslal Bolgara med gledalce.

Na 7. mestu (150.000 evrov) je turnir končal Italijan Claudio Piceci. Zanj je bila usodna igra s takrat vodilnim Carlssonom, v kateri so vsi njuni žetoni romali v igro na riverju, ko so na mizi že ležale skupne karte {A-Diamonds}{6-Spades}{K-Clubs}{Q-Clubs}{3-Diamonds}. Zarinil je Italijan, Šved pa si je vzel nekaj trenutkov za razmislek, a se je naposled vendarle odločil, da izenači nasprotnikovo stavo z {A-Clubs}{2-Hearts}. Piceci je svoj par šestk kaj hitro zaprl, nasprotniku stisnil roko in se odpravil po svojo nagrado.

Italijan Giuseppe Diep se je poslovil le nekaj iger kasneje, potem ko je stavil vse na {9-Clubs}{8-Clubs}, a nesrečno naletel na Michaela Piperja z {10-Spades}{10-Hearts}. Skupne karte Diepu niso bile v pomoč in Italijan je turnir končal na 6. mestu (210.000 evrov).

Kljub dobri igri na samem začetku igralnega dne, je naslednji brez žetonov ostal Rus Alexey Rybin, ki je z {A-Hearts}{10-Clubs}, zarinil na flopu {2-Diamonds}{10-Hearts}{8-Diamonds}, Carlsson pa je njegovo stavo z {J-Spades}{J-Clubs} zlahka plačal. Tudi njemu skupne karte niso bile najbolj naklonjene, saj sta ga tako {Q-Spades} kot tudi {5-Hearts} povsem zgrešili in tako je tudi Rus lahko le še pomahal v slovo (5. mesto – 270.000 evrov).

Michael Piper, ki se je lahko v San Remu verjetno lahko pohvalil z najbolj veličastnimi brki, je turnir končal na 4. mestu (345.000 evrov), potem ko se je s {Q-Hearts}{10-Hearts} zaletel v Šveda Carlssona, ki je ravno takrat v rokah držal {A-Clubs}{K-Hearts}. Pomoči za Angleža ni bilo in v igri za naslov so ostali le še trije.

Skoraj dve uri sta nato pretekli, preden smo bili priča naslednji izločitvi. Tik pod samim vrhom pa je turnir končal komaj 18-letni Finec Toni Pettersson (3. mesto – 420.000 evrov), za katerega je bil to sploh prvi nastop na kakšnem večjem turnirju »v živo«. Zanj je bila usodna kasnejša zmagovalka Liv Boeree, ki je oznanila svoj all-in na flopu {4-Spades}{K-Diamonds}{3-Spades}. Pettersson, ki je imel le nekaj malega manj žetonov kot Britanka, pa je njeno stavo hipoma izenačil s {K-Hearts}{Q-Diamonds}. Da njegov kralj ne utegne zadoščati za zmago, je bilo razvidno takoj ko je Liv obrnila {3-Clubs}{3-Hearts}, saj je Finec le debelo pogledal in izustil besedico »FU*K!«. Skupne karte Finca do konca res niso rešile in tudi on se je moral posloviti.

Heads-up

Za naslov sta se tako udarila Britanka Liv Boeree in Šved Jakob Carlsson. Iz boljšega izhodišča pa je štartala Britanka, ki je imela skoraj deset milijonov žetonov več od izzivalca.

Kljub tej občutni prednosti se je Švedu nato vendarle uspelo vrniti v igro, a je Liv kmalu zatem vajeti igre ponovno prevzela v svoje roke in po dobrih dveh urah heads-up igre tudi dokončno opravila s Carlssonom.

V zadnji igri je Liv sprva višala na 700.000 žetonov s {5-Spades}{5-Diamonds}, Carlsson pa je očitno zavohal svojo priložnost in je z {A-Hearts}{6-Diamonds} oznanil svoj all-in. A Šved očitno tudi tokrat ni povsem pravilno ocenil situacije, saj je Britanka le vprašala, koliko žetonov mora še dodati in je brez razmišljanja izenačila nasprotnikovo stavo. Skupne karte {10-Diamonds}{K-Spades}{8-Spades}{7-Spades}{J-Clubs} so nato zgrešile oba igralca, kar je šlo seveda bolj na roko Liv, ki je tako osvojila svoj prvi EPT turnir.

Šved se je na koncu moral sprijazniti z osvojenim 2. mestom in 750.000 evri denarne nagrade, medtem ko so naslov, trofeja in kar 1.250.000 evrov končali v rokah Britanke Liv Boeree!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.