Šport
21 ogledov

Koch: "Možen je tudi svetovni rekord"

peter prevc planica EPA
Zadnji dan planiških tekmovanj bo v ospredju boj Severina Freunda in Petra Prevca za Veliki kristalni globus, ob dobrih razmerah pa bi znala biti ogrožena tudi rekordna znamka.

"Moram priznati, da pred prihodom v Planico nisem verjel, da je možno postaviti nov svetovni rekord. Po petkovem poletu Petra Prevca pa sem se premislil," je pojasnil upokojeni avstrijski skakalec Martin Koch, ki po zaključku kariere opravlja delo strokovnega komentatorja avstrijske nacionalne televizije.

"Ob pogledu na prenovljeno letalnico me kar zamika, da bi jo preizkusil. Gre res za pravo 'avtocesto', kot so jo opisali tudi skakalci," je dodal nekdanji vrhunski letalec na smučeh, ki se lahko pohvali z osebnim rekordom 241,5 metrov.

Glavni kandidat je Peter Prevc

"Glavni kandidat za postavitev novega rekorda je seveda Peter Prevc, ki skače v izjemni formi. Seveda bo veliko odvisno od vremenskih razmer. V petek je pihal veter v hrbet, a se je Prevc močno približal rekordni znamki in s tem dokazal, da lahko ob ugodnem vetru poleti še dlje," je zaključil 33-letnik iz Beljaka, ki je ostal skrivnosten o favoritu za skupno zmago.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.