Šport
18 ogledov

Kocijančič bo spet kandidiral

Žurnal24 main
Predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) Janez Kocijančič je na današnji seji potrdil, da bo kandidiral za nov mandat. Kot so sporočili iz OKS, bodo volitve 7. decembra.
V nekem smislu pa so me prepričali tudi rezultati dela. OKS je med najbolje organiziranimi komiteji v Evropi. Rezultati so več kot prepričljivi, a z uspešnim delom na tem področju bo treba nadaljevati.
Janez Kocijančič

Volilna skupščina Olimpijskega komiteja SlovenjeZdruženja športnih zvez (OKS) bo 7. decembra. Datum je na današnji seji potrdil izvršni odbor krovne slovenske olimpijske organizacije, predsednik OKS Janez Kocijančič pa je sporočil, da bo kandidiral še za en mandat na tem mestu. Na volitvah bodo izbirali vodstvo OKS za mandatno obdobje od leta 2010 do 2014.

"Odločil sem se, da se ponovno potegujem za mesto predsednika OKS. Bližje sem bil obratni odločitvi, bil sem mnenja, da bi po 19 letih lahko izpregel in da bi to mesto zasedel kateri izmed mlajših športnih delavcev," je na novinarski konferenci v Ljubljani dejal Kocijančič. Dodal je, da so ga v novo kandidaturo pregovorili sodelavci. "V nekem smislu pa so me prepričali tudi rezultati dela. OKS je med najbolje organiziranimi komiteji v Evropi. Rezultati so več kot prepričljivi, a z uspešnim delom na tem področju bo treba nadaljevati," je odločitev za kandidaturo za še en mandat − na čelu OKS je že 19 let − pojasnil Kocijančič.

Sem zadnji, ki bi zanikal, da je slovenski šport v krizi. Imamo ambicije na vseh področjih športa, želimo dosegati uspehe v najtežjih športnih disciplinah.
Janez Kocijančič

Kocijančič je kot posebej uspešna projekta izpostavil Peking in Vancouver, kjer je bila Slovenija glede na število medalj na prebivalce na tretjem mestu med udeleženkami olimpijskih iger. "Rezultati slovenskega športa so taki, da dajejo pogum in razloge, da se nadaljuje uspešno delo. Po drugi strani imamo celo vrsto problemov. Sem zadnji, ki bi zanikal, da je slovenski šport v krizi. Imamo ambicije na vseh področjih športa, želimo dosegati uspehe v najtežjih športnih disciplinah. A nas je dva milijona, kar je primerljivo z velikimi mesti v naši okolici, radi pa bi nastopili na globalni ravni. Tu bo treba uporabiti nove pristope, vmesne stopnice med našimi šibkimi nacionalnimi ligami in najti priključke na svetovna tekmovanja," je razloge za novo kandidaturo označil Kocijančič.

Ob objavljeni nameri za kandidaturo za nov predsedniški mandat je še dodal, da se mu zdi pošteno, da svoj namen naznani že zdaj. Pri formalni podpori − za mesto predsednika ga mora predlagati ena od športnih zvez − pa računa na podporo Smučarske zveze Slovenije. "Po eni strani obljubljam kontinuiteto razvoja slovenskega športa, ki je uspešen, če ne najuspešnejši segment slovenske družbe. Po drugi stani pa obljubljam velike spremembe," je še dejal Kocijančič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.