Šport
29 ogledov

Kocjan odhaja v Italijo

Jure Kocjan v dresu svojega novega moštva. Žurnal24 main
Letos kolesar Perutnine iz Ptuja Jure Kocjan je že našel novo moštvo. Podpisal je pogodbo z italijansko kontinentalno ekipo Carmiooro A-style.
 
 

Nekaj italijanščine znam. Sicer pa se jo bom moral začeti nekoliko bolj intenzivno učiti.

Jure Kocjan

 
"Gre za kontinentalno ekipo. Nastopali bomo predvsem na dirkah prve kategorije v Italiji, Nemčiji in Franciji," je novico potrdil Jure Kocjan, ki se je v noči s torka na sredo vrnil iz Milana. Očitno pa ima vodstvo Kocjanovega novega moštva Carmiooro A-style visoke cilje, saj si ne želijo večno dirkati v kontinentalni konkurenci. "V naslednjem letu bo tako kot je, vendar si želijo čim prej pridobiti licenco prokontinental," je zatrdil Kocjan. S tem bi bili Italijani resen kandidat tudi za nastop na sloviti italijanski pentlji.

Kocjan kljub poznemu podpisu pogodbe prvih priprav z novimi sotekmovalci ni zamudil, saj se bodo prvič zbrali konec decembra. "Najprej za tri dni, da se spoznamo in dobimo opremo," je razložil Kocjan, ki bo v naslednji sezoni vozil kolo znamke De Rosa: "Konec januarja, pred prvimi dirkami pa se bomo dobili še enkrat." Kocjanujezik očitno ne bo delal težav. "Nekaj italijanščine znam. Sicer pa se jo bom moral začeti nekoliko bolj intenzivno učiti. Vendar ni težav, sporazumevamo se tudi v angleščini."

 

Preberite še

Kolesarji bežijo s Ptuja.

Zdaj, ko je vse iskanje za njim in se bo končno lahko posvetil zgolj treningu, nam je še razkril, s katerimi tujimi moštvi se je še pogovarjal, vendar so dogovori kasnej padli v vodo: "Z eno avstrijsko ekipo, prek nekega belgijskega menedžerja pa sem poskusil priti do pogodbe s prokontinentalnim Skil Shimanom. Vendar je bilo za kaj takega prepozno." Kocjan je tako drugi izmed četverice slovenskih kolesarjev, ki so odšli iz Perutnine Ptuj in že dobili novo moštvo. Stare je prestopil v Savo iz Kranja, medtem komoštvo še iščeta Kristjan Fajt in Kristjan Koren.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.