Šport
8 ogledov

Kohl priznal jemanje dopinga

Bernhard Kohl bo naslov najboljšega hribolazca letošnjega Toura izgubil zaradi d Žurnal24 main
Letošnja Dirka po Franciji je dobila novega kolesarskega grešnika. Avstrijec Bernhard Kohl je namreč priznal uživanje CERA, tretje generacije krvnega dopinga EPO.
 

Preberite še ...

Zdravilo za bolne, doping za zdrave
Pozitivna tudi Piepoli in Schumi
Ricco izdal ime dobavitelja

Avstrijski kolesar Bernhard Kohl je bil pozitiven na letošnji Dirki po Franciji , kjer je v končnem vrstnem redu presenetljivo zasedel tretje mesto. Po poročanju L'Equipe so v njegovem vzorcu našli sledi CERA, tretje generacije krvnega dopinga EPO . Novico sta potrdila pariški laboratorij in francoska nacionalna protidopinška agencija AFLD. Pred 26-letnim Kohlom, članom ekipe Gerolsteiner , sta bila v skupnem seštevku le Španec Carlos Sastre (Team CSC) in Avstralec Cadel Evans (Since-Lotto, +58 sekund), Avstrijec, ki je bil obenem tudi najboljši "hribolazec" na letošnjem Touru, pa je zaostal minuto in 13 sekund. To je bilo veliko presenečenje, saj je bil pred tem Kohl najboljši tretji leta 2006 na kriteriju Dauphine.


Tekmoval ne bo dve leti. © Reuters

 
"AFLD potrjuje, da je laboratorij Chatenay-Malabry našel pozitivna vzorca, v katerih so bile sledi EPA tretje generacije (CERA). Vzorca sta bila odvzeta 3. in 15. julija med Dirko po Franciji in sta pripadala avstrijskemu kolesarju Bernhardu Kohlu. Uradno potrditev smo opravili v sodelovanju z avstrijsko protidopinško agencijo NADA. To pomeni, da lahko stečejo disciplinski postopki proti športniku," so zapisali v uradnem sporočilu AFLD .  Zdaj že nekdanji kolesar Gerolsteinerja , ki je nedavno podpisal pogodbo z ekipo Silence Lotto , naj bi se k prepovedanemu postopku zatekel po padcu na junijski dirki Dauphine Libere , saj je hotel čim prej pozdraviti poškodbe. Zdaj ga čaka dveletna kazen prepovedi nastopanja, prav tako pa so pri novih delodajalcih iz Silence Lotta že začeli postopek za prekinitev sodelovanja z avstrijskim grešnikom.

Kohl je že četrti kolesar, ki je bil pozitiven na letošnji francoski pentlji. Po juniju, ko so v AFLD in Chatenay-Malabryju razvili nov krvni test za dokazovanje CERA, so bili pozitivni Italijana Riccardo Ricco in Leonardo Piepoli ter Nemec Stefan Schumacher .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.