Šport
8 ogledov

Kohlschreiber prekinil Nadalov niz

rafael nadal EPA
Nemec Philipp Kohlschreiber je prekinil niz 13 zaporednih zmag Rafaela Nadala, ko je Španca z rezultatom 6:3 in 6:4 ugnal v tretjem kolu turnirja v nemškem Halleju. Roger Federer je po ogorčenem boju z rezultatom 6:7, 6:4 in 7:6 ugnal Milosa Raonica.

Drugi igralec sveta je na turnirju nastopil prvič po letu 2005, ko ga je v prvem kolu izločil neznani Alexander Waske. Nadal je včeraj prikazal dobro predstavo proti Lukasu Lacku, tokrat pa ni mogel konkurirati branilcu naslova Kohlschreiberju, ki mu travnato igrišče v Halleju očitno zelo ustreza. ''Danes sem izgubil, ker je igral bolje od mene. Moje gibanje ni bilo dovolj dobro, da bi igral proti igralcu, ki vsako žogo udari agresivno. Potrebujem nekoliko več časa,'' je povedal zmagovalec 11 turnirjev za grand slam.

''Rafa je najbolj tekmovalen igralec v karavani. Sovraži, kadar izgubi. V zadnji igri se je močno boril. Zelo sem zadovoljen s svojo predstavo. V ključnih trenutkih me niso izdali živci. Bil je odličen dan od začetka do konca, a vsi vemo, da je Rafa sem prišel zelo pozno. Ni imel veliko časa za priprave,'' je povedal Kohlschreiber. Nemec je na obračunu dobil 27 od 30 točk na svoj prvi začetni udarec in Nadalu servis odvzel dvakrat. Prav tako je ubranil vse tri brejk priložnosti, ki si jih je priigral Španec.

Federer izvlekel obračun proti Raonicu

roland garros polfinale federer | Avtor: Reuters Reuters
Dvoboj smrtonosnega in natančnega servisa je pripadel slednjemu, saj je Roger Federer v treh nizih uspel premagati Kanadčana Milosa Raonica. Švicarski maestro je oddal prvi niz z rezultatom 6:7, nato pa dobil naslednja dva in se veselil končne zmage nad kanadskim bombarderjem. Čeprav je Raonic svojemu nasprotniku zabil kar 25 asov, pa to ni bilo dovolj za zmago proti petkratnemu zmagovalcu turnirja, ki je dobil kar 83 odstotkov točk na svoj prvi začetni udarec. Kanadčan je tako še tretjič zapored izgubil proti Švicarju, zanimivo pa je predvsem dejstvo, da je v vseh treh obračunih dobil prvi niz.

Federer si letos z Nadalom deli prvo mesto med igralci, ki so osvojili največ lovorik. Švicar je slavil v Dubaju, Rotterdamu, Indian Wellsu in Madridu, medtem ko je Španec naslove pobral v Monte Carlu, Barceloni, Rimu in nazadnje na Roland Garrosu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.