Šport
23 ogledov

Kojoti nad Kopija: prvi finale po 33 letih

Boedker Morris Vermette Phoenix Coyotes Nashville Predators NHL končnica drugi k Reuters
Hokejisti Phoenix Coyotes so si z 2:1 na peti tekmi drugega kroga končnice lige NHL proti Nashville Predators priigrali konferenčni finale s skupnim izidom 4:1 v zmagah. V finalu zahodne konference pa se bodo pomerili z Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja, ki so za vstop v finale s 4:0 dan prej odpravili St. Louis.

Phoenix Coyotes so na peti tekmi končali serijo proti Nashville Predators, junak dvoboja pa je bil domači vratar Mike Smith, ki je zaustavil 32 strelov in pomagal kojotom do prve uvrstitve v finale zahodne konference v 33-letni klubski zgodovini.

Zadetka sta dosegla Derek Morris in Martin Hanzal, Smith pa je skoraj dodal še zadetek v prazno mrežo. Za goste je zadel Colin Wilson.

"Občutek po zmagi je neverjeten! Za nami je veliko trdega dela. Vesel sem, da se nam je trud le poplačal," je dejal domači branilec Keith Yandle in dodal: "Zadnja leta smo se borili za ta dosežek, vendar pa je preboj v konferenčni finale poplačal vse napore."

Kojoti se bodo v finalu zahodne konference na štiri zmage pomerili z Los Angeles Kings slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja, ki so prva osmouvrščena ekipa v končnici, ki je izločila tako številko 1 kot 2 v "playoffu".

"V končnici smo se veliko naučili o tem, kako delovati kot ekipa, vsak od nas prispeva svoj delež. Naše igre ne slonijo le na enem ali dveh igralcih, in prav to je, mislim, velik del našega uspeha," pa je pristavil vratar Smith.

Na dramatični drugi tekmi večera so na vzhodu New York Rangers po podaljšku s 3:2 premagali Washington Capitals in tudi v zmagah povedli s 3:2. Odločilni gol je po 1:35 podaljšane igre dosegel Marc Staal. Rangerji zdaj potrebujejo le še zmago za preboj v konferenčni finale.

Liga NHL, drugi krog končnice, peti tekmi:

Vzhod

New York Rangers : Washington Capitals 3:2* (1:0, 0:1, 1:1, 1:0) /3:2/
Stralman (11), Richards (60), Staal (62); Laich (29), Carlson (45)
* - po podaljšku

Zahod

PHOENIX COYOTES : Nashville Predators 2:1 (0:0, 2:0, 0:1) /4:1/
Morris (24), Hanzal (36); Wilson (55)

/X:Y/ - v poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri
AB - z velikimi tiskanimi črkami je zapisana ekipa, ki je napredovala v konferenčni finale

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.