Šport
11 ogledov

Kojoti ogreti za Kopitarja

Coyotes so se v sredo veselili prepričljive zmage 5:2 nad Nashvillom. (Foto: Reu Žurnal24 main
Hokejisti Phoenixa so si z zmago nad Nashvillom s 5:2 zagotovili četrto mesto v zahodni konferenci in s tem prednost domačega ledu v končnici severnoameriške lige NHL.
Edini Slovenec v ligi, Anže Kopitar, je bil tokrat prost, v noči na petek pa bo v svoji dvorani s Kralji gostil Phoenix. L. A. je še naprej v igri za peto mesto Zahoda. Prav Coyotes pa bi lahko bili njihovi nasprotniki v prvem kolu končnice.

Kojoti so dosegli že sedmo zaporedno zmago doma, zagotovili pa so jim jo Shane Doan, ki je prekinil 23 tekem dolgo strelsko sušo, Wojtek Wolski, Taylor Pyatt, Lauri Korpikoski in Petteri Nokelainen. Pri Nashvillu, ki bo prav tako zaigral v končnici (petič v zadnjih šestih letih), sta bila uspešna Shea Webber in Steve Sullivan.

Peto zaporedno zmago so vknjižili igralci Chicaga, ki so v vsega treh minutah prve tretjine zabili kar štiri gole (Duncan Keith, Ben Eager, Bryan Bickell in Kris Versteeg, ki je imel na koncu še tri podaje) in na koncu premagali St. Louis s 6:5. Največ zaslug za zmago Rdečih kril iz Detroita proti Columbusu (4:3) ima Tomas Holmstrom, ki je zadel dvakrat, Niklas Kronwall pa je dodal gol in podajo. New York Rangers so brez težav s 5:1 odpravili Toronto. Kanadčani so kmalu začutili, da se tekma zanje ne bo končala dobro, saj je že po 21 sekundah njihovo mrežo zadel Erik Christensen, do konca enajste minute pa so gostje iz gola pobrali še dva ploščka. Z zmago je New York obdržal možnosti za končnico, saj zdaj za osmim Bostonom zaostaja za točko, za sedmo Philadelphio pa dve. V noči na četrtek je bil najtesnejši obračun med Edmontonom in Coloradom, ki ga je po podaljšku s 5:4 dobil prvi. Mož odločitve je bil Ryan Whitney. Tekma se je sicer začela precej slabo za domačine, saj je Colorado vodil že s 3:0.

Liga NHL: tekme 7. 4.:

New York Rangers : Toronto Maple Leafs 5:1
Detroit Red Wings : Columbus Blue Jackets 4:3
Chicago Blackhawks : St. Louis Blues 6:5
Edmonton Oilers : Colorado Avalanche 5:4 (po podaljšku)
Phoenix Coyotes : Nashville Predators 5:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.