Šport
44 ogledov

Kokkinakisu popustili živci

Thanasi Kokkinakis EPA
Potem ko so avstralskega tenisaša Nick Kyrgiosa kaznovali z denarno kaznijo za podlo izjavo na tekmi s Stanom Wawrinko, je sedaj negativno nase opozoril še avstralski tenisač in Kyrgiosov prijatelj Thanasi Kokkinakis.

Med kvalifikacijami za turnir v Cincinnatiju je prišlo ob športnem tudi do besednega dvoboja med avstralskim igralcem Thanasijem Kokkinakisom in ameriškim tenisačem Ryanom Harrisonom. Sodnik se je moral postaviti med tenisača, eden od funkcionarjev pa je moral Kokkinakisa pospremiti z igrišča.

Kokkinakis je kvalifikacijski dvoboj sicer zmagal s 7:5, 3:6 in 7:6, kar ni bilo po godu 24-letnega Američana. Že med tekmo sta se nasprotnika grdo gledala, po tekmi pa je svoje nezadovoljstvo Harrison delil s sodnikom. "Te mladeniče moraš dobiti pod nadzor ali pa jih bo nekdo poškodoval," je siknil Harrison. Kokkinakis se je na to odzval presenečen: "Do njega sem bil spoštljiv in sedaj on tako govori."

Že takoj po koncu tekme, ko sta si Kokkinakis in Harrison dala roko, jih je moral ločiti sodnik, besede, ki so sledile pa so Avstralca tako razjezile, da ga je moral eden od funkcionarjev pospremiti z igrišča.

Ko je Kokkinakis odhajal z igrišča je Harrison za njim še zaklicall, da "je celotna njegova ekipa tako kul". S tem je navezal na podlo izjavo Kyrgiosa, za katero bo moral Avstralec plačati skoraj 9000 evrov kazni.

Tudi Harrison pa je zaradi svojih izjav prejel opozorilo zaradi nešportnosti. Novinar New York Times Ben Rothenberg naj bi ga ob tem še slišal reči, da bo Kokkinakisa "zbil na tla in ga pokopal.".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.