Šport
17 ogledov

Kolajna je bila zelo blizu

1/16
Žurnal24 main
Olimpijska prvakinja na tekmi s skupinskim startom je postala Nemka Magdalena Neuner. Naša Teja Gregorin je bila vse do zadnjega streljanja v igri za odličje. Na koncu je bila odlična peta.
Ni grenkega priokusa, saj je bila to moja najboljša tekma na olimpijskih igrah. Maksimalno sem izkoristila tekaški del. Končno mi je steklo tako kot bi mi moralo že na začetku. Že na ogrevanju sem se počutila zelo dobro.
Teja Gregorin

Dolgo časa je kazalo, da bi Slovenija lahko prišla do tretje kolajne na teh igrah. Teja Gregorin je bila po tretjem streljanju na visokem drugem mestu, nato pa v zadnjem strelskem nastopu enkrat zgrešila. Tekmo je končala na petem mestu. Zmagala je Nemka Magdalena Neuner (dva zgrešena strela) pred Rusinjo Olgo Zajcevo (1) in rojakinjo Simone Hauswald (2).

Brez razočaranja
 "Ni grenkega priokusa, saj je bila to moja najboljša tekma na olimpijskih igrah. Maksimalno sem izkoristila tekaški del. Končno mi je steklo tako kot bi mi moralo že na začetku. Že na ogrevanju sem se počutila zelo dobro. Tisti en zgrešeni strel ni bil daleč stran, lahko ga bi tudi zadela. Ampak o tem nima smisla razmišljati. S petim mestom sem zelo zadovoljna," je po tekmi dejala Teja, ki je v zadnjem krogu prehitela dve tekmovalki: "Ponavadi mi za zadnji krog ostaja še kar nekaj moči, tudi tokrat je bilo tako. Rekla sem si: to je zadnja posamična tekma. Iztisni iz sebe maksimum, kar lahko." Je ob zadnjem streljanju pomislila na kolajno? "Zagotovo. Ampak, če bi se pustila sprovocirati tej misli, bi lahko zgrešila tudi tri strele. Mislim, da sem živce kar dobro brzdala," je še dejala Gregorinova, ki že čuti prve znake utrujenosti: "Ja, danes sem se zbudila zelo utrujena. Potem, ko sem začela nov dan, je bilo uro za uro bolje in na tekmi sem se počutila zelo dobro." Na tekmi je nastopila tudi Andreja Mali, ki je s štirimi zgrešenimi streli končala na 26. mestu.

Tekma s skupinskim startom, 12,5 km (Ž):

1. M. Neuner (Nem) 35:19,6 (2)
2. O. Zajceva (Rus) + 5,5 (1)
3. S. Hauswald (Nem) + 7,3 (2)
4. O. Medvedceva (Rus) + 21,2 (0)
5. T. Gregorin (Slo) + 29,4 (1)
...                                   
26. A. Mali (Slo) + 3:34,3 (4)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.