Šport
33 ogledov

Kolarjeva pričakovala zmago

nastja kolar ŽTK Maribor Nastja Kolar
Nastja Kolar je le še korak od tega, da 17. rojstni dan praznuje kot četrtfinalistka turnirja WTA.

Po gladki uvrstitvi skozi kvalifikacije v glavni del tekmovanja je Nastja Kolar potrebovala vsega 55 minut, da je v 1. kolu turnirja WTA v Bad Gasteinu premagala 73. igralko sveta Allo Kudrjavcevo. Še ne 17-letna Celjanka je Rusinjo razbila z dvakrat 6:1, njenega trenerja Matjaža Pogačnika pa odlične predstave varovanke razumljivo ne presenečajo: "Na treningih opažam, da se Nastja zaveda zmožnosti igranja proti najboljšim igralkam na turneji. Tudi danes je pričakovala zmago. Za ženske razmere ima dober začetni udarec in vrhunski forhend."

S Pervakovo za kvalifikacije OP ZDA

V 2. kolu se bo Kolarjeva, ki bo v petek praznovala 17 let, pomerila proti osmi nosilki turnirja Ksenji Pervak. Rusinja je bila v 1. kolu boljša od Francozinje Alizé Cornet. Na kocki je še kaj več kot le boj za četrtfinale Bad Gasteina. "Cilj pred začetkom turnirja je bil prav uvrstitev v četrtfinale, saj bi Nastja svojo uvrstitev na lestvici WTA toliko izboljšala, da bi se lahko udeležila kvalifikacij za nastop na OP ZDA," razlaga Pogačnik, ki nad razvojem Kolarjeve bedi že dve leti in pol.

Hercogova v osmini finala Palerma

Najboljša slovenska igralka ta hip Polona Hercog pa se je uvrstila v osmino finala teniškega turnirja serije WTA v Palermu z nagradnim skladom 220 tisoč ameriških dolarjev. Hercogova je v prvem kolu premagala italijansko kvalifikantko Karin Knapp v treh nizih s 5:7, 6:4, 6:2. "Knappova se je na glavni turnir uvrstila skozi kvalifikacije in je imela za sabo že tri dvoboje ter se je že lahko zelo dobro privadila na razmere tukaj in prikazala samozavesten nastop. Sama pa sem včeraj trenirala dvakrat po pol ure, ker sem bila še utrujena od prejšnjega turnirja. Potrebovala sem malo več časa skozi tekmo, da sem se tudi sama privadila na tukajšnje pogoje. Škoda, da sem izgubila prvi niz po izidu 5:5, po dobljenem drugem nizu pa sem suvereno dobila tretjega," je razložila Polona.

Hercogovo v osmini finala čaka dvoboj z Italijanko Alberto Brianti. "Kar dobro jo poznam. Včasih tudi treniramo skupaj. V dvojicah sva igrali v Rimu. V posamični konkurenci sva se pomerili enkrat v Portorožu, ko sem izgubila. Takrat je bil dvoboj na betonu, sem bila nekoliko mlajša in nisem imela toliko izkušenj, tako da mislim, da bo jutri povsem nova tekma."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.