Šport
14 ogledov

Kolega Boletu: "Nisi dovolj dober!"

Vincezo Nibali Vuelta Astana EPA
Četrto etapo je v ciljnem sprintu dobil Španec Daniel Moreno pred Švicarjem Fabianom Cancellaro in Avstralcem Michaelom Matthewsom. Grega Bole je bil 13., Janez Brajkovič pa 80.

Španec Daniel Moreno (Katjuša) je zmagovalec četrte etape dirke po Španiji. Domačin je v silovitem ciljnem sprintu prehitel Švicarja Fabiana Cancellaro (Radioshack) ter ciljno črto prečkal prvi po 186 km kolesarjenja med Lainom in Fisterro. Tretji je bil Avstralec Michael Matthews (Orica).

Moreno je za prvo špansko etapno zmago na tokratni Vuelti dobro izkoristil razmere v odločilnem delu etape. Tekmece je skušal manj kot kilometer pred koncem "presenetiti" Juan Antonio Flecha (Vacansoleil), ki pa ni dobro načrtoval napada. Dogajanje je izkoristil Moreno za prodor proti čelu. Američan Horner je rdečo majico vodilnega izgubil na ciljnem vzponu.

Od dveh Slovencev na Vuelti se je tokrat najbolje odrezal Grega Bole (Vacansoleil), ki je v cilj prišel z vodilno skupino in časom zmagovalca etape ter je zasedel 13. mesto. Janija Brajkoviča (Astana) ni bilo v ospredju. Zasedel je 80. mesto z eno minuto 39 sekund zaostanka. 

Nibali spet v rdečem

V skupnem seštevku je rdečo majico vodilnega v kolesarski karavani na španski pentlji znova oblekel Italijan Vincenzo Nibali, ki kolesari za moštvo Astana, za katerega vrti pedala tudi Belokranjec Janez Brajkovič. Američan Chris Horner (Radioshack) se je tako po 24 urah moral ekspresno posloviti od mesta vodilnega ter je s tremi sekundami zaostanka drugi, tretji skupno pa je Irec Nicolas Roche (Saxo-Tinkoff).

Skupno je Brajkovič z 20. zdrsnil na 35. mesto (+ 2:37), Bole pa je s 77. mesta skupno skočil na 72. mesto (+ 13:07). Kljub uvrstitvi med petnajsterico pa Bole ni bil zadovoljen.

Bole jezen na kolega

"Škoda. V bistvu sem razočaran, saj verjamem, da bi dosegel dober rezultat, če bi moštveni kolegi enakomerno potegnili do zadnjih 300 metrov. Tako je pa Flecha napadel na polno in mi nato v cilju dejal, da že nisem dovolj dober, če mu 700 metrov ne morem slediti in nato še odšprintati glavnine. Dogovorili smo se, da bomo dirkali name. Zahvaljujem se moštvenim kolegom za pomoč, medtem ko se s Flecho ne strinjam. Dobro se poznam in točno vem, kakšen je najboljši način, da dosežem dober rezultat. In poteza, ki jo je storil Flecha, do tega ni mogla pripeljati," je za Sportal dejal Bole.

Vuelta (4. etapa), Lain - Fisterra (189 km):

1. Daniel Moreno Fernandez (Špa/Katjuša) 4:37:47
2. Fabian Cancellara (Švi/RadioShack Leopard)
3. Michael Matthews (Avs/Orica-GreenEdge)
4. Gianni Meersman (Bel/Omega Pharma-Quick Step)
5. Bauke Mollema (Niz/Belkin)
6. Edvald Boasson Hagen (Nor/Sky)
7. Rinaldo Nocentini (Ita/AG2R La Mondiale)
8. Warren Barguil (Fra/Argos-Shimano)
9. Sergio Luis Henao Montoya (Kol/Sky)
10. Nicolas Roche (Irs/Saxo-Tinkoff) vsi isti čas
...
13. Grega Bole (Slo/Vacansoleil) isti čas
80. Jani Brajkovič (Slo/Astana) + 1:39

Skupna razvrstitev:

1. Vincenzo Nibali (Ita/Astana) 14:15:30
2. Christopher Horner (ZDA/RadioShack Leopard) + 0:03
3. Nicolas Roche (Irs/Saxo-Tinkoff) 0:08
4. Haimar Zubeldia Agirre (Špa/RadioShack Leopard) 0:16
5. Alejandro Valverde Belmonte (Špa/Movistar) 0:21
6. Robert Kišerlovski (Hrv/RadioShack Leopard) 0:26
7. Rigoberto Uran Uran (Kol/Sky) 0:28
8. Daniel Moreno Fernandez (Špa/Katjuša) 0:31
9. Roman Kreuziger (Češ/Saxo-Tinkoff) 0:42
10. Bartosz Huzarski (Pol/NetApp-Endura) 0:45
...
35. Jani Brajkovič (Slo/Astana) 2:37
72. Grega Bole (Slo/Vacansoleil) 13:07

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.