Šport
15 ogledov

Kolesarja leta sta ...

valjavectour_main_afp Žurnal24 main
V Ljubljani je Kolesarska zveza Slovenije nagradi za slovenska kolesarja leta 2007 podelila Tadeju Valjavcu in Blaži Klemenčič. Oba sta olimpijska kandidata. Nagrada tudi za rekreativce.

Kolesarska zveza Slovenije je na svečani prireditvi, Večeru zvezd, v Ljubljani razglasila najboljša slovenska kolesarja v letu 2007. Po pričakovanju sta to najvišjeuvrščena Slovenca na lestvicah Mednarodne kolesarske zveze UCI, cestni kolesar Tadej Valjavec in gorska kolesarka Blaža Klemenčič, oba tudi olimpijska kandidata. Valjavec, 43. v lanskem pro touru, in Klemenčičeva, 17. na lestvici tekmovalk v olimpijskem krosu, sta skupaj na prestolu že tretjič, njuno vladavino sta lani začasno prekinila Jani Brajkovič in Tanja Žakelj. Kolesarska zveza je v preteklih letih podelila še nekaj drugih priznanj za dosežke v tekmovalnem športu, tokrat pa sta priznanja dobila le najboljša kolesarja. Sta pa si simbolično nagrado prislužila še najboljša rekreativca Bojan Ropret in Vida Uršič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.