Šport > Kolesarstvo
1458 ogledov

Bolečine so bile prehude, zvezdnik odstopil z dirke

Egan Bernal Epa
Kolumbijec Egan Bernal je zaradi poškodbe kolena predčasno sklenil nastop na dirki po San Juanu.

Kolumbijski kolesarski zvezdnik Egan Bernal (Ineos Grenadiers) je moral v šesti etapi dirke po San Juanu v Argentini odstopiti zaradi poškodbe kolena iz prve etape, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Pred današnjo zadnjo etapo je sicer v najboljšem položaju njegov rojak Miguel Angel Lopez (Medellin-EPM).

Bernal je za Lopezom v kraljevski peti etapi do Alto Colorada na 2623 m nadmorske višine zaostal 40 sekund in zasedel četrto mesto. Tudi v skupnem seštevku je bil četrti.

Bolečine v kolenu, ki si ga je poškodoval ob padcu v prvi etapi, pa so bile danes prehude, zaradi česar je moral predčasno skleniti nastope v Argentini. Iz ekipe niso sporočili, kako dolgo bo moral zdaj 26-letni zmagovalec dirke po Franciji leta 2019 počivati.

Bernal ima za sabo zahtevno obdobje, saj se je pred skoraj natanko letom dni hudo poškodoval na treningu v domovini. Z visoko hitrostjo se je takrat zaletel v stoječi avtobus in si pri tem zlomil več kot 20 kosti, tri dni je preležal tudi v komi. Na dirke se je vrnil avgusta, a brez večjih uspehov do konca minule sezone.

Na dirki po San Juanu se v skupnem seštevku zmaga nasmiha Lopezu, ki ima pred Italijanom Filippom Ganno (Ineos Grenadiers) 30 sekund naskoka, tretjeuvrščeni Kolumbijec Sergio Higuita (Bora-Hansgrohe) pa zaostaja še 14 sekund več.

Šesto etapo je sicer v sprintu dobil Avstralec Sam Welsford (Team DSM) pred Ircem Samom Bennettom (Bora-Hansgrohe) in Kolumbijcem Fernandom Gavirio (Movistar).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.