Šport > Kolesarstvo
6948 ogledov

Dovolj ima! Zvesti pomočnik Vingegaarda zapušča Tour

Van Aert Epa
Očitno so v ekipi Jumbo-Visma prišli do ugotovitve, da ima Jonas Vingegaard dovolj prednosti za miren zaključek Toura, tako so dovolili, da dirko po Franciji zapusti Dančev pomočnik Wout van Aert.

Vodilni kolesar na Tour de Franceu Jones Vingegaard bo v preostalih etapah dirkal brez pomembnega pomočnika. Belgijec Wout van Aert je namreč danes pred začetkom 18. etape zapustil francosko pentljo, ker njegova žena Sarah pričakuje njunega drugega otroka.

"Zdravnik pravi, da je porod neizbežen. Zato sem se tako odločil," je pojasnil 28-letnik in dodal, da je bila to zanj izjemno lahka odločitev.

Van Aert je na Touru 2021 osvojil zeleno majico in tri etapne zmage. Letos se je povsem postavil v vlogo pomočnika Vingegaarda. Večkratnemu svetovnemu prvaku v krosu kljub velikim naporom ni uspelo priti do lastne etapne zmage. V van Aertovi letošnji statistiki sta dve drugi in dve tretji mesti.

Ekipa Jumbo Visma bi morala biti sposobna izpeljati zadnje štiri etape brez močnega Belgijca, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Vingegaard ima namreč v skupni razvrstitvi 7:35 minute prednosti pred Slovencem Tadejem Pogačarjem.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar MK_KING
    MK_KING 12:37 20.julij 2023.

    ker glup naslov... se vidi da kvazi novinar žuranala nima otrok.... pa sej ni nehal vozit zarad tega ker ne zmore ampak ker mu žena rojeva... no novinar očitno ne bo imel otrok, ker je usekan kot tnalo