Šport > Kolesarstvo
10285 ogledov

Državni prvak v kolesarstvu naj bi pobegnil s kraja nesreče, nato še napihal

Kristijan Koren EPA
Kot poročajo Slovenske novice, je državni prvak v cestnem kolesarstvu z lanskega državnega prvenstva Kristijan Koren bil udeležen v prometno nesrečo, nato pa naj bi s kraja nesreče pobegnil. Kasneje so ga izsledili policisti, alkotest pa je pokazal visoko vsebnost alkohola v izdihanem zraku.

Koren prometne nesreče, ki se je zgodila 21. oktobra popoldne v bližini naselja Budanje na Ajdovskem, za Slovenske novice ni želel komentirati, novinarki je dejal le, da ga zastopa njegov odvetnik, zato da zadeve ne bo komentiral. Je pa v isti sapi novinarki odvrnil: "Pustite stati." 

Policisti s PU Nova Gorica sicer niso potrdili, da gre v obravnavani prometni nesreči res za Kristijana Korena, a se pri Slovenskih novicah sklicujejo na zanesljive informacije iz neuradnih virov. V obvestilu o dogodkih novogoriške policijske uprave (23. oktober) je sicer bilo zapisano: "Voznica je peljala po lokalni cesti iz Loga proti naselju Budanje. Drugi udeleženi voznik avtomobila pa je vozil v nasprotno smer. Prometna nesreča se je zgodila pri srečevanju oziroma oplaženju vozil. Po trčenju je voznica ustavila, drugo vozilo pa je odpeljalo dalje. Kljub temu je bilo pobeglo vozilo izsledeno."

Na dodatna poizvedovanja novinarskih kolegov Slovenskih novic so s PU Nova Gorica odgovorili, da je "rezultat odrejenega strokovnega pregleda potrdil, da je bil voznik pod vplivom alkohola (nad 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka)".

"O nesreči smo obvestili tudi pristojne pravosodne organe. Skladno z usmeritvami Okrožnega državnega tožilstva v Novi Gorici so policisti PP Ajdovščina primer preiskovali v smeri suma kaznivega dejanja nevarna vožnja v cestnem prometu (prvi odstavek 324. člena kazenskega zakonika) in zoper povzročitelja podali kazensko ovadbo na novogoriško državno tožilstvo," so za omenjeni časopis pojasnili na PU Nova Gorica.

Kazen? Do treh let zapora

Kot dodajajo na PU Nova Gorica zaradi prekrška korenu grozi Korenu denarna kazen oz. do tri leta zaporne kazni. "Voznik motornega vozila, ki v cestnem prometu povzroči neposredno nevarnost za življenje ali telo kakšne osebe s tem, da vozi pod vplivom alkohola z več kot 1,10 grama alkohola na kilogram krvi ali več kot 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, ali vozi pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi, ali prekorači hitrost za več kot 30 km/h od dovoljene na območju za pešce, na območju umirjenega prometa ali na območju omejene hitrosti ali za več kot 50 km/h od dovoljene na cesti, ali vozi predrzno ali brezobzirno, ali vozi motorno vozilo, ki ga nima pravice voziti (...), se kaznuje z denarno kaznijo ali z zaporom do treh let," izjavo PU Nova Gorica še navajajo pri Slovenskih novicah.

Koren je svoj edini naslov državnega prvaka v cestnem kolesarstvu osvojil lani, letos, natančneje 1. oktobra, pa je pri 36 letih sklenil svojo profesionalno kolesarsko kariero. V svoji dolgi kolesarski karieri je nastopil tudi na dirkah po Franciji in Italiji.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.