Šport > Kolesarstvo
33585 ogledov

Gledalci kričali od groze

Print Screen
Nespametna gledalka je povzročila hudo nesrečo, v kateri pa sta jo oba udeleženca odnesla le z lažjimi poškodbami.

V zaključku kolesarske preizkušnje Cicloturista Condaca Salmor Bike, ki je bila na sporedu pretekli konec tedna na Kanarskih otokih, je v nesporedni bližini ciljne črte prišlo do hudega trčenja med vodilnim kolesarjem in nespametno gledalko. Ta se je za prečkanje cestišča odločila v najslabšem možnem trenutku, pri tem pa spregledala kolesarja, ki je drvel zmagi naproti.

Tako gledalko kot kolesarja je po trku z veliko hitrostjo zabilo v asfalt, med občinstvom pa so se razlegli kriki groze. Po poročanju tamkajšnjih medijev so na prizorišče prispeli reševalci, ki so kolesarja odpeljali v bolnišnico, žensko pa oskrbeli na kraju dogodka. Kasneje so jo prepeljali v Tenerife na dodatne preiskave. 

"Poškodovani kolesar je bil po trku z drugo osebo prepeljan v bolnišnico. Po naših informacijh je med dirko povozil gledalko. Po prvih znakih je utrpel poškodbo glave, ki pa ni bila preveč nevarna. Policijska preiskava incidenta je v teku," je sporočil tiskovni predstavnik dirke, na kateri je po podatkih publikacije Cycling Weekly sodelovalo 270 tekmovalcev.

Komentarjev 1
  • endrug 10:58 29.oktober 2021.

    Krivda je tudi na strani organizatorja, da je do tega sploh prišlo. Revež bi lahko zmagal in pobral nagrado. Upam, da bo tožil kuro.