Šport > Kolesarstvo
14887 ogledov

Kaj si je privoščil!? Pogačar se je kar med etapo skrival v grmovju in ...

Tadej Pogačar Profimedia
Neverjetno, kako se je Tadej Pogačar v družbi rojaka Domna Novaka na drugi etape dirke po Kataloniji, ki jo je kasneje tudi suvereno dobil, poigral s konkurenti.

Slovenski kolesarski šampion Tadej Pogačar se rad poigrava s tekmeci v pelotonu na takšen ali drugačen način, to smo od njega že vajeni. S številnimi zgodnjimi napadi tekmece pogostokrat pušča v dvomih, ali gre za resen napad ali le za igro. Tokrat pa si je na drugi etapi dirke po Kataloniji, ki jo je z epskim vzponom v mrzlem in deževnem vremenu na smučarsko središče Vallter 2000 na koncu tudi dobil, privoščil malce drugačno poigravanje s tekmeci.

V začetnih kilometrih dirke po Kataloniji sta namreč že zelo zgodaj napadla Pogačar in njegov moštveni kolega pri ekipi UAE Emirates Domen Novak. Potem ko sta si Slovenca nabrala malce prednosti (okoli 200 metrov), pa sta si privoščila kolesarje v glavnini, saj sta praktično izginila iz njihovega vidnega polja. Kaj se je zgodilo? "Malce sva se zabavala na začetku etape," je radovednim novinarjem po koncu druge etape razlagal Pogačar. 

A tu se ni ustavil, bil je še malce bolj konkreten. "Ustavila sva se, da bi lulala," se je smejalo 25-letniku s Klanca pri Komendi. "Nato sva se malce skrivala v grmovju. Glavnina tako ni vedela, kje sva (smeh). Vse za malce zabave," je z nagajivim nasmeškom na obrazu nadaljeval Pogačar. Celoten intervju po drugi etapi si lahko ogledate v spodnjem, vdelanem videoposnetku. 

Več o drugi etapi, v kateri je za skoraj minuto in pol za seboj pustil vse konkurente, si sicer lahko preberete tukaj

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Gustl
    Gustl 13:07 20.marec 2024.

    Sam, da se nista po rit žgečkala... ;)