Šport > Kolesarstvo
2978 ogledov

Kdo je boljši: Pogačar ali Vingegaard? "Ob pivu smo pogostokrat …"

Pogačar Vingegaard Epa
Pogosto slišano vprašanje v zadnjem letu: "Kdo je boljši kolesar: Tadej Pogačar ali Jonas Vingegaard?" Tu je odgovor Pogačarjevega moštvenega kolege.

"Ob pivu smo s prijatelji pogostokrat imeli to debato. Kdo je boljši kolesar? Takole povedano: Tadej je edini kolesar, ki lahko zmaga na Dirki po Flandriji in Dirki po Franciji, toda mislim, da se odgovor skriva v tem, kako definiraš, kaj pomeni biti boljši kolesar," je v telefonskem pogovoru za GCN poudaril novozelandski kolesar George Bennett, ki oba fanta zelo dobro pozna, saj je v preteklosti vozil za Jumbo, zadnji dve sezoni pa za ekipo UAE Emirates. Potem ko so mu pri ekipi iz Emiratov ponagajale poškodbe, zaradi česar ni mogel biti stoodstoten, si je 33-letnik nov izziv za prihodnjo sezono našel v ekipi Israel-Premier Tech. 

"Vse je odvisno od tega, kako definirate kolesarstvo"

"Kdo je boljši na Dirki po Franciji? Zadnjih nekaj let je treba reči, da je to Jonas. Ko pa gre za to, kdo je boljši kolesar, mislim, da je vse odvisno od tega, kako definirate kolesarstvo. Sam obožujem Dirko po Franciji in mi osebno pomeni vse, toda še vedno je nekaj posebnega videti fanta, ki se bori na vsaki dirki in jo poskuša dobiti," je aktualno vprašanje, kdo je boljši kolesar, še karikiral Novozelandec. "V mnogih pogledih je to vprašanje, na katerega ni mogoče odgovoriti. Mislim, da potrebujem še eno leto, da bi lahko odgovoril na to vprašanje," je smelo zaključil Bennett. 

Njegova etapa pri UAE Emirates se je s to sezono zaključila, zdaj ga čaka izziv pri novi ekipi. "Ni se izšlo zame pri ekipi UAE, čeprav sem dobro treniral. Resnično sem imel težave pri tem, da bi bil stoodstoten. BIl sem predan, toda ko nisi stoodstoten, je zelo frustrirajoče: tako na kolesu kot takrat, ko nisi na njem," je potarnal Novozelandec.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.