Šport > Kolesarstvo
24344 ogledov

Kolesarski as huje poškodovan na zadnji dirki v karieri

Mikel Nieve Print Screen
Nihče si ne želi takšnega slovesa.

Z grozljivim padcem na dirki po Lombardiji je padel zastor na kariero nekdanjega vrhunskega kolesarja Mikela Nieveja (Caja Rural–Seguros RGA).

Tadej Pogačar Zgodovinsko Šport Pogačar zlomil Masa za ubranitev prestižne lovorike

Osemintridesetletni Španec, nekdanji najboljši hribolazec na dirki po Italiji (2016), je grdo padel pred vzponom na Forcello di Bura, pri čemer je za nekaj trenutkov negibno obležal na cestišču.
 
V nesreči 153 km pred ciljem ene izmed petih najprestižnejših enodnevnih preizkušenj, na kateri se je zmage veselil Tadej Pogačar (UAE Emirates), jo je poleg Nieveja skupil tudi italijanski kolesar Lorenzo Fortunato (Eolo–Kometa).

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Španec Nieve, ki ob padcu naj ne bi izgubil zavesti in se je uspel sam pobrati na noge, je bil zaradi hudih poškodb primoran odstopiti z zadnje profesionalne dirke v karieri.

Po opravljenih preiskavah v bolnišnici so iz njegovega moštva sporočili, da je odstopil zaradi poškodbe ključnice. "Konec, kakršnega si nihče ni želel," so zapisali.

Nieve je v karieri nastopil na 22 velikih dirkah, med njegove največje uspehe pa poleg že omenjene modre majice prištevamo še tri etapne zmage na Giru (2011, 2016, 2018) in etapno zmago na dirki po Španiji (2010).

Mikel Nieve | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.