Šport > Kolesarstvo
51788 ogledov

Močno počilo znotraj ekipe: "Pokazal si, da nimaš spoštovanja do kolegov"

Jasper De Buyst  Caleb Ewan Profimedia Jasper De Buyst in Caleb Ewan v cilju 12. etape dirke po Franciji.
Kolesarski zvezdnik Caleb Ewan je predčasno končal letošnjo dirko po Franciji.

Avstralski sprinter Caleb Ewan (Lotto–Dstny) je med 13. etapo Toura od Chatillon-sur-Chalaronna do Grand Colombiera končal z nastopi na letošnji dirki po Franciji.

Devetindvajsetletnik, ki sliši na vzdevek 'The Pocket Rocket', se je pošteno namučil že v 12. etapi, dan kasneje pa je na položnejšem delu še držal priključek s tekmeci, nato pa že na začetku nekategoriziranega vzpona na Hauteville zaostal za glavnino.

Ewana, sicer petkratnega etapnega zmagovalca na Touru, ki pa na letošnji izvedbi ni zmogel višje od od drugega mesta (4. etapa), sta počakala moštvena kolega Florian Vermeersch in Frederik Frison, a se je Avstralec kljub njuni požrtvovalnosti odločil za met puške v koruzo, kar je sprožilo besno reakcijo direktorja ekipe.

Caleb Ewan | Avtor: Epa Epa

"Njegov Tour de France je odraz tega, kar je pokazal v letošnji in lanski sezoni. Bil je popolnoma nemotiviran. Jasper De Buyst in direktor Marc Wauters v spremljevalnem vozilu sta ga 'reševala' že v 12. etapi. Toda Caleb je vseeno kritiziral vse po spisku. Ekipo, moštvene kolege, osebje, vodstvo. Temu ni bilo konca. Prepričan je, da ni imel dovolj podpore, medtem ko so bili njegovi sprinti pod nivojem," je bil besen šef belgijske ekipe Lotto-Dstny Stephane Heulot.

"Tako se ne odstopi od dirke po Franciji. Povesil je glavo. Nimam lepe besede zanj. Pravi šampion povleče ekipo za seboj, on tega ni storil. Zelo sem razočaran nad njim. Frison in Vermeersch sta ga čakala tudi po več minut, ko je dospel do njiju, pa se je predal. Kdor naredi kaj takega, nima spoštovanja do moštvenih kolegov," je dodal Heulot.

Na resne obtožbe se je odzval Calebov agent Jason Bakker, ki je v kolesarjevem imenu zahteval opravičilo. Prepričan je, da je napad direktorja "odvraten" in da so takšna javna obračunavanja nedopustna.

"Takšne izjave velikokrat več povedo o tvorcu kot pa o komerkoli že teče beseda. Pogovarjal sem se s Calebom, ki je zelo prizadet. Njegova žena je visoko noseča s tretjim otrokom. Takšne besede so brezčutne. Zelo smo razočarani. Heulot je kritiziral Calebovo duševno stanje, kar je zelo nevarno početje. Dolguje mu opravičilo," je sporočil Bakker.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.